Waalse liberalen willen Vlaams Belang verbieden

De MR dient in de Kamer een voorstel in om partijen die migratie-kritisch zijn of pleiten voor Vlaamse onafhankelijkheid buiten de wet te stellen. “Dat de N-VA liever met zo’n partij dan met Vlaams Belang aan de onderhandelingstafel zit, is meer dan bedenkelijk”, stelt Vlaams Belang-fractievoorzitter Barbara Pas vast.
 
In de Kamer dienen de Waalse liberalen van de MR een voorstel in dat het makkelijker moet maken om het Vlaams Belang als politieke partij te verbieden. Volgens de indieners mogen politieke partijen in dit land geen ‘afbreuk doen aan de orde van België’. Lees: partijen die pleiten voor het einde van België en voor een onafhankelijke Vlaamse republiek, dienen volgens de MR buiten de wet gesteld te worden. Maar ook partijen die durven de ‘diversiteit als rijkdom’ in twijfel te trekken (lees: migratie-kritische partijen) moeten volgens de MR buiten de wet gesteld worden.
 
“De MR toont zich hiermee nogmaals als een bijzonder ondemocratische en onverdraagzame belgicistische partij”, stelt Pas vast. “Dat de N-VA met zo’n partij aan tafel zit om samen een federale regering te vormen, is totaal onbegrijpelijk!” Pas wijst ook op het akkoord tussen de onderhandelaars om in het federale parlement geen initiatieven te nemen waarover niet alle onderhandelaars het eens zijn. “Blijkbaar geldt dat enkel voor Vlaamse initiatieven waar de Walen zich niet in kunnen vinden, maar niet omgekeerd. Of vindt de N-VA het OK dat partijen die streven naar Vlaamse onafhankelijkheid binnenkort buiten de wet worden gesteld?”

Bron: ‘Vlaams Belang