Lentecongres VBJ

“Dewinter is voorbij”

De Vlaams Belang Jongeren (VBJ) houden op zondag 25 maart om 14u een algemeen ledencongres in de zalen van de Antwerpse Zoo. Tijdens dit congres kiezen de VB-jongeren een nieuw dagelijks bestuur en een nieuwe VBJ-voorzitter. Volksvertegenwoordiger Barbara Pas geeft na bijna drie jaar de fakkel door.

“Onze plaat is niet grijsgedraaid. Al mag het soms een andere DJ zijn.”

Het thema van het congres – De winter is voorbij – is niet toevallig gekozen. De Vlaams Belang Jongeren zijn van oordeel dat de rol van de huidige boegbeelden anders kan ingevuld worden en dat de tijd rijp is om ook nieuwe, jonge gezichten naar voren te schuiven. VBJ sluit daarmee aan bij het motto waaronder de jongerenafdeling in 1987 boven de doopvont werd gehouden: “Plaats voor de jeugd!”

Actueler dan ooit

Dat betekent geenszins dat de standpunten die onze moederpartij uitdraagt zijn grijsgedraaid. Meer dan om het even welke theoretische bespiegeling ook, bewijst de actualiteit immers de waarde en de juistheid van dat programma. We zijn er wél van overtuigd dat het niet altijd dezelfde DJ’s moeten zijn die de plaat opleggen. Meer duiding volgt op het congres zelf.

“25 jaar VBJ: 25 jaar Vlaams, Rechts én Rebels!”

Het congres staat dit jaar in teken van het 25-jarig bestaan van VBJ. Tijdens het congres blikken enkele oud VBJ-voorzitters terug op hun periode. Na afloop is er een drankje en een fototentoonstelling die een vluchtige blik werpt op onze rebelse geschiedenis.

Het Lentecongres opent de deuren om 13u30 met een verwelkoming in de ‘Verlatzaal’ (volg de VBJ-wegwijzers aan de hoofdingang van de zoo). Omstreeks 14 uur start het eigenlijk congres in de gekende ‘Darwinzaal’. Het einde is voorzien rond 17 uur.

Barbara Pas
Voorzitter Vlaams Belang Jongeren