Geciteerd

Het interview bij de Brusselse jonge “informateurs” dat ik op deze webstek plaatste (en dat u ook hier volledig kan nalezen) werd opgemerkt. Ironisch genoeg is het juist mijn commentaar over het media-cordon tegen onze partij dat door de krant werd opgevist. In De Standaard van 18 augustus valt onder de rubriek “Kreten en Gefluister” het volgende te lezen:

Debatten

Gevraagd naar wat haar stoort, moet Barbara Pas, voorzitter van Jong Vlaams Belang, niet lang nadenken. “Het cordon sanitaire leeft veel minder bij jongeren. Nu is het maar te hopen dat uit deze generatie goede journalisten opstaan, die intellectueel en kritisch zijn en haar op hun tanden hebben”, zegt ze op de politieke webstek informateurs.be.

“De huidige ruggengraatloze journalisten, die kritiekloos voorstellen bewieroken van politici die zelf liever naar spelletjesprogramma s gaan dan naar debatten, zijn dringend aan vervanging toe.”

Het citaat is bijna volledig. Ik had het in het interview namelijk over gekopieerde voorstellen die kritiekloos bewierookt worden. Geen onbelangrijke nuance, aangezien er verscheidene voorstellen van het Vlaams Belang worden overgenomen zonder dat de initiatiefnemer nog ergens vermeld wordt…

Ach ja, voor die keer dat we een vermelding krijgen, zullen we er maar niet op reclameren…