Actie tegen asociale belastingverhogingen

‘Actie “En wat krijgt u van Sinterklaas?”’ warm onthaald door Dendermondenaren

Mandatarissen en sympathisanten van het Vlaams Belang voerden vandaag actie op de markt van Dendermonde. De actie kadert in de nationale actieweek van de Vlaamse-nationale partij waarmee ze de verdoken belastingverhogingen van de Vlaamse en federale regering aan de kaak wil stellen.

Onder de noemer ‘En wat krijgt u van de Sint? De rekening’ wijst het Vlaams Belang op de belastingfactuur die de regeringspartijen door de strot van de Vlaming duwen. Kamerlid Barbara Pas (Vlaams Belang): “In plaats van de beloofde zoetigheden die ons voor de verkiezingen werden beloofd, stelt de Vlaming vandaag vast dat er een gepeperde rekening in zijn schoentje ligt.”

Barbara Pas wijst ook op het asociale karakter van de belastingverhogingen: “Onder het mom van besparingen wordt de prijs van basisbehoeften zoals gas, elektriciteit en water fors opgeschroefd en verdubbelt men de zorgpremie. Bovendien wordt door de indexsprong en de verhoging van de pensioenleeftijd gemorreld aan rechten waar mensen een jarenlange strijd voor hebben gevoerd.”

Het Vlaams Belang betwist bovendien dat de maatregelen noodzakelijk zijn om de rekeningen te doen kloppen. “Terwijl de Vlaming steeds dieper in de buidel moet tasten, laat men twee heilige huisjes onaangeroerd: de kostprijs van de immigratie – 7 miljard per jaar – en de transfers naar Wallonië die elke Vlaming jaarlijks 2.700 euro kosten.” Aldus Barbara Pas. “Indien men deze taboes laat sneuvelen, is een sterk sociaaleconomisch herstelbeleid mogelijk dat onze welvaart garandeert én ons sociaal model overeind houdt.”

Steven Creyelman
Perswoordvoerder