Geen rode loper voor Turkije

Gisterennamiddag kwam in het vragenuurtje in de Kamer de koehandel tussen de EU en Turkije aan bod. U kan hier mijn tussenkomst herbekijken.

Vòòr het debat in de Kamer voerden we reeds symbolisch actie over de kwestie. Aan het Europees parlement ontrolden we met het Vlaams Belang een vijftig meter lange rode loper, bedrukt met de Turkse vlag om te tonen dat wij ons verzetten tegen de geplande koehandel tussen de EU en Turkije.

1374817_10153975884591505_361274208373310766_n

Uit het voorakkoord blijkt dat de remedie erger is dan de kwaal:

  • Het ‘één-voor-één’-principe (voor elke illegale immigrant die naar Turkije wordt teruggestuurd, komt er één legaal naar Europa) zal een heuse immigratiecarrousel op gang brengen, zonder dat een oplossing ook maar één stap dichterbij komt.  Deze regeling zou er namelijk toe kunnen leiden dat de illegale immigratie nog aangemoedigd wordt. Immers: hoe meer boten Turkije illegaal laat vertrekken, hoe meer immigranten het legaal naar Europa kan laten overkomen.
  • Toen in 2009 de visumverplichtingen voor de zowat 9 miljoen inwoners van Servië en Macedonië werden versoepeld, leidde dat tot een massale instroom. Het spreekt voor zich dat de afschaffing van de visumplicht voor 80 miljoen Turken een nieuwe, massale immigratiegolf op gang zal brengen. Zo’n maatregel zal in het islamitische land immers geïnterpreteerd worden als een open uitnodiging om de reeds aanwezige Turkse kolonies in Europa te komen versterken. Vertegenwoordigers van Koerdische organisaties waarschuwen er bovendien voor dat de opheffing van de visumplicht voor Turkije zal leiden tot een massale instroom van Koerdische asielzoekers.