“Het Grondwettelijk Hof zet België op de kaart als vrijhaven voor criminelen”

Het Vlaams Belang neemt verontwaardigd kennis van de arresten van het Grondwettelijk Hof dat ook veelplegers de kans geeft na een derde van hun straf vrij te komen. Een slag in het gezicht van de slachtoffers en een zoveelste bewijs van een laks en falend justitiebeleid.

Pijnlijker kan haast niet: nog geen maand nadat drie mensen het leven lieten als gevolg van een uiterst laks justitiebeleid, bevestigt Het Grondwettelijk Hof haar totale wereldvreemdheid. In een aantal individuele arresten zet het Hof ons land op de kaart als vrijhaven voor criminelen, het land waar het meest lakse vrijlatingsbeleid geldt.

Dat er volgens het hoogste rechtscollege sprake is van ‘discriminatie’ ten aanzien van de veelplegers raakt volgens het Vlaams Belang kant noch wal. Het feit dat een recidiverende dader harder wordt bestraft is de evidentie zelve en een pijler in elk westers rechtssysteem.

Het Vlaams Belang wil de rechtstaat herstellen en de strafrechter de herwaardering bezorgen die hij verdient. Wij willen het zwaartepunt van de strafketen opnieuw bij de strafrechter leggen. Daarvoor moet onder meer de wet-Lejeune op de schop. Het is de strafrechter die de straf én de duur bepaalt. En die rechterlijke uitspraak moet integraal gerespecteerd en uitgevoerd worden. Punt.