Bescherm onze mensen

Met de slagzin “Bescherm onze mensen” trapte Vlaams Belang vanmiddag de campagne voor de Vlaamse, federale en Europese stembusgang van 26 mei af.  

“Als de laatste dagen – denk maar aan Molenbeek – opnieuw een zaak hebben aangetoond, is het wel dat de mensen recht hebben op bescherming. De zo geprezen multiculturele samenleving is een tijdbom gebleken die dagelijks harder tot ontploffing komt”, aldus partijvoorzitter Van Grieken bij aanvang van de persvoorstelling.  Daarom wil de partij een immigratiestop invoeren voor minstens 10 jaar.

Immigratiestop = 200 euro meer pensioen

Daar is voor het Vlaams Belang ook een belangrijke sociale component aan gekoppeld: “Door de immigratiekraan toe te draaien, realiseren we jaarlijks een besparing van 8 miljard euro, wat kan worden omgezet in een pensioenverhoging van zo’n 200 euro per gepensioneerde.” Die moeten voor het Vlaams Belang sowieso omhoog aangezien ze 40 procent lager liggen dan in onze buurlanden.

Koopkracht gedaald

Vlaams fractievoorzitter Chris Janssens pleitte in zijn uiteenzetting voor een basispensioen van 1.500 euro na een loopbaan van 42 jaar. Janssens hamerde ook op het negatieve sociaaleconomisch palmares van deze regering. “De economische cijfers waarmee de regeringsexcellenties de mensen zand in de ogen trachten te strooien, worden niet omgezet in een stijging van onze globale welvaart, integendeel. 2 op 3 Vlamingen geeft aan dat hun koopkracht onder deze regering is gedaald, de belastingdruk is opnieuw gestegen tot het op een na hoogste van de wereld (47%) en de staatsschuld piekt nog steeds boven de 100 % bbp.”

België werkt niet

Tot slot pleitte Barbara Pas voor een communautaire herleving. Volgens Pas heeft de Belgische participatiestrategie en de communautaire omerta de Vlaming niks opgeleverd, integendeel: “De miljardenstromen naar Wallonië blijven onverkort doorstromen, de Belgische boekhouding blijft 5 miljard bedragen en de staatsschuld piekt nog steeds op 100 procent bbp. Als De Wever wilde bewijzen dat België – met zijn 8 parlementen en 7 regeringen – niet werkt, is hij met brio geslaagd”, klonk het.

Lees HIER de volledige perstekst