Migratienota Magnette staat lijnrecht tegenover het ‘rekening houden met signaal van de kiezer’.

Waar de dag na de verkiezingen de traditionele partijen nog de mond vol hadden van ‘rekening houden met het signaal van de kiezer’ lijkt het er vandaag op alsof er voor Magnette en de PS helemaal geen verkiezingen zijn geweest in mei. De startnota over migratie die vandaag uitlekte staat namelijk mijlenver van het signaal dat die kiezer luid en duidelijk heeft gegeven.

In mei stemde de Vlaming voor een Vlaamser en op vlak van migratie rechtser beleid. Een signaal dat in schril contrast staat met de nota van Magnette die het heeft over ‘alternatieven voor opsluiting’ van illegalen, het definitief schrappen van de mogelijkheid tot woonstbetreding, enzoverder. Daarnaast draait Magnette de rollen om door van illegalen geen wetsovertreders maar slachtoffers te maken. Tom van Grieken: “We beseffen wel dat 6 december niet meer veraf is, maar met zo een ondoordachte Sinterklaaspolitiek zal dit land enkel maar haar rol als migratieland bij uitstek bevestigen, en nog meer dan vandaag een magneet worden voor illegalen en gelukszoekers van over de hele wereld.

Het mag duidelijk zijn dat een coalitie met extreem-linkse partijen zoals de PS en Ecolo – of het nu gaat om een paars-groene of een paars-gele coalitie – datgene is wat de Vlaming uitdrukkelijk niét wou. Vlaanderen stemde voor een kordaat immigratiebeleid, maar dreigt nu net het omgekeerde te krijgen.

Federaal fractievoorzitter Barbara Pas: “Het noorden en het zuiden van het land hebben duidelijk een totaal verschillende politieke agenda en prioriteitenlijstje. De nota van Magnette toont opnieuw overduidelijk aan dat de Waalse politieke kaste op geen enkel moment rekening wenst te houden met de verzuchtingen van Vlaanderen. Als de nota van Magnette één zaak opnieuw zeer duidelijk maakt, dan is het wel dat België niet meer werkt. Hoog tijd om de stekker er uit te trekken!