“Nieuw uitstel voor heropening? Horeca wordt schandalig behandeld”

“Coronacommissaris Pedro Facon wenst de horeca pas midden juni te laten heropenen”, zegt fractievoorzitter in de Kamer Barbara Pas (Vlaams Belang). “Dat verdere uitstel zal zich vertalen in een toevloed van faillissementen.” Voor het Vlaams Belang is het dan ook onaanvaardbaar om de horeca nog eens anderhalve maand langer dan de beloofde datum van 1 mei te laten wachten op heropening.

“Dan was het april, dan mei, nu juni… Steeds opnieuw worden de mensen van de horeca, daar waar het over hun broodwinning gaat, aan het lijntje gehouden”, merkt Pas op. “Wat men had moeten doen was testen, tracen en veel vroeger vaccineren.” Het Vlaams Belang is dan ook niet te spreken over de schandalige behandeling die de horeca te beurt valt, want nooit is aangetoond dat de horeca een grote besmettingshaard was. “Men heeft de horeca een datum voorgespiegeld, hen laten aftellen naar een langverwachte heropening en hen ook alle voorbereidingen hiervoor laten treffen, en vervolgens pakt men zonder veel verpinken en zonder enige schaamte weer alle hoop af. Ongehoord.”

“Het is maar dat betogingen momenteel niet verantwoord zijn, men zou met de behandeling van de horeca anders wat zien”

“Politici, experts en verantwoordelijken leren maar niet bij”, vervolgt Pas. “Men wacht niet eens het overlegcomité af. Steeds opnieuw worden er schoten voor de boeg afgevuurd. Alsof men niet kan wachten de mensen slecht nieuws te brengen.” Pas wijst erop dat nog verder uitstel in de horeca zal zorgen voor een hoog aantal faillissementen. “Het water staat deze mensen niet meer aan de lippen maar aan de neus.”

Voor het Vlaams Belang moeten de terrassen zo snel mogelijk opengegooid. “Liever vandaag dan morgen. De voorbereidingen zijn getroffen om dit coronaproof te laten gebeuren”, besluit Pas. “InNederland werkt het demissionaire kabinet aan een groot plan om vanaf 21 april terrassen en winkels te heropenen. En de onnodige en idiote avondklok zal er ook verdwijnen. Waarom zou dat voor de horeca hier niet kunnen?”