“Wettelijk kader voor een CST is moreel verwerpelijk”

“Als het Covid Safe Ticket het afgelopen jaar iets bewezen heeft, dan is het wel dat het totaal onwetenschappelijk, contraproductief en zelfs gevaarlijk was, en eerder een Covid Unsafe Ticket mocht worden genoemdzegt fractievoorzitter in de Kamer Barbara Pas (Vlaams Belang) in een reactie op uitspraken van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) in de Kamercommissie Gezondheid om voor het CST een wettelijk kader te voorzien om het te pas en te onpas weer te kunnen gebruiken.

Met zijn pleidooi voor een wettelijk kader voor het CST schaart Vandenbroucke zich achter zijn voorzitter Conner Rousseau die er eerder al voor pleitte om ongevaccineerden overal de toegang te ontzeggen, en grondrechten enkel nog als beloning voor gevaccineerden te zien. “Nochtans zijn intussen zelfs de virologen duidelijk”, aldus Pas: “Marc Van Ranst, Steven Van Gucht en Emmanuel André lieten al verstaan dat het woord ‘safe’ uit de benaming van het CST mag geschrapt worden, omdat het een volledig vals gevoel van veiligheid geeft.”

“Het CST heeft geen wettelijk kader nodig maar een papierversnipperaar”

Dat minister Vandenbroucke en zijn partij toch hardnekkig blijven vasthouden aan het CST is voor het Vlaams Belang dan ook onbegrijpelijk. “Figuren als een Vandenbroucke willen puur uit koppigheid en uit machtsdrang hun visie blijven opdringen, zelfs wanneer het gaat om een totaal onwetenschappelijk onding als het CST, dat enkel maar zorgt voor tweedracht in de samenleving”, besluit Pas. “En dat is moreel totaal verwerpelijk”.

Het Vlaams Belang roept de meerderheidspartijen dan ook op om wat meer gezond verstand aan de dag te leggen dan de politici van Vooruit, en om het CST definitief te verwijzen naar de enige plaats waar het nog thuishoort: de prullenmand.