65% Vlamingen ontevreden over paars-groene regering De Croo

Paars-groen is en blijft een anti-Vlaamse regering. Dat is de conclusie van het Vlaams Belang na de nieuwste peiling van DPG Media. De regering De Croo had nooit een meerderheid in Vlaanderen, maar uit de meest recente bevraging blijkt dat De Croo I slechts het vertrouwen krijgt van amper 35% van de Vlamingen. “Hoe vroeger deze regering moet vertrekken, hoe beter. Dat zal beter zijn voor onze portemonnee, voor onze veiligheid, voor onze identiteit en voor Vlaanderen.”

De regeringspartijen doen het slecht in de peilingen. Met uitzondering van Vooruit gaan Open Vld, CD&V en zeker ook Groen er fel op achteruit. Groen en Open Vld tuimelden zo zelfs onder de symbolische 10%. De regering in het algemeen doet het nog slechter: want amper een derde van de Vlamingen zegt nog tevreden te zijn over De Croo I. Het Vlaams Belang daarentegen scoort een pak meer dan tijdens de verkiezingen met 22,2%.

“Dat hoeft natuurlijk niet te verbazen”, reageert fractieleider in de Kamer Barbara Pas. “Toen paars-groen van start ging eind 2020 was het al duidelijk dat de Vlaming niet voor deze regering had gestemd, maar het beleid dat er uit deze monstercoalitie voortsproot, was en is nog een veel grotere teleurstelling: meer belastingen, meer inflatie, meer immigratie, véél hogere energieprijzen en brandstofprijzen, mager beleid rond veiligheid, arbeid en pensioenen, en op de koop toe een ronduit autoritair vrijheidsberovend pandemiebeleid. Het is hoog tijd voor verkiezingen en een ander beleid, het is hoog tijd voor het Vlaams Belang. Nu is het aan ons!”