CEO Proximus wil kleinere Raad van Bestuur. Vlaams Belang: “Verlaag ook exorbitante lonen”

Proximus kan eigenlijk met een kleinere Raad van Bestuur werken. Dat heeft voorzitter Stefaan De Clerck(70) gezegd op de aandeelhoudersvergadering van het telecombedrijf. “Correct” zo zegt Vlaams Belang Kamerlid Barbara Pas. “Maar de CEO zelf kan ook met heel wat minder loon.”

“We zijn beschikbaar om over een inkrimping van de Raad van Bestuur” te praten, zo liet De Clerck weten na de aandeelhoudersvergadering. Het Vlaams Belang wil echter ook de verloning van de CEO zelf op tafel leggen. Dat jaarloon bedraagt maar liefst een half miljoen euro! Verder krijgt de voorzitter van de Raad van Bestuur van Proximus een vaste jaarlijkse vergoeding van 50.000 euro, en maar liefst 10.000 euro aan zitpenningen per vergadering van de Raad van Bestuur, en 2.500 euro aan zitpenningen per vergadering van het adviescomité. Andere bestuursleden krijgen een presentiegeld van respectievelijk 5.000 euro en 2.500 euro per vergadering.

“Er moet zowel gesnoeid worden in de Raad van Bestuur als in de lonen van de directieleden”

“Waanzinnige bedragen waarin overal minstens één nulletje teveel staat”, zegt Pas, die de bedragen opvroeg bij minister van Overheidsbedrijven Petra De Sutter (Groen). Naast een inkrimping van het aantal bestuurders pleit de Vlaams-nationalistische partij dan ook voor een stevige inkrimping van de torenhoge lonen en presentiegelden van de bestuurders van Proximus.