Onbeperkt van geslacht veranderen is bliksemafleider

De federale Vivaldi-regering wil het mogelijk maken dat iemand zo vaak juridisch van geslacht kan veranderen als hij of zij wil. Bovendien komt er een derde‘non-binaire’ optie aan.“Vandaag ging de regering voor de zoveelste keer uiteen zonder een akkoord over de begroting”, zegt fractievoorzitter in de Kamer Barbara Pas.Het is blijkbaar belangrijker om symbolische woke-strijdpunten in wetgeving te gieten.”

De regering heeft een wetsontwerp klaar dat het mogelijk maakt om een onbeperkt aantal keer van juridisch geslacht en voornaam te veranderen. Staatssecretaris voor Gendergelijkheid Sarah Schlitz (Ecolo) kondigt in één adem ook de komst aan van nog een wetsontwerp om een non-binaire optie op identiteitskaarten in te voeren, naast het vertrouwde M en V. 

“MAATSCHAPPELIJKE WEERSLAG IS NIHIL”

“De maatschappelijke nood aan dit wetsontwerp is, om het met een understatement te zeggen, beperkt”, zegt Pas. “De federale regering trivialiseert hier bovendien een juridische geslachtsverandering mee. Je geeft het signaal dat het niet om een ingrijpende en diepgaande beslissing gaat, maar iets waar je elk moment op kan terugkomen.” 

“Vivaldi mag nog zo veel pogen de aandacht af te leiden met dit soort ‘wetgevend werk’, iedereen weet dat ze andere katten te geselen heeft”, besluit Pas. “Ik heb het dan over beslissingen ten bate van de bevolking. De massale instroom van gelukzoekers tegengaan, bijvoorbeeld, of de pensioenen betaalbaar houden. Maar niets van dit alles… Hoerageroep omdat ze het eindelijk een keertje over iets eens zijn, ook al gaat het slechts om een x op een identiteitskaart.”

Bron: Vlaams Belang