Ontslag Schlitz: “Haar niet vervangen zou alvast een goede besparing zijn”

Het Vlaams Belang reageert tevreden op het ontslag van staatssecretaris voor Gelijke Kansen Sarah Schlitz(Ecolo). De partij riep gisteren nogmaals op tot het ontslag van de staatssecretaris.“Meermaals liegen in het parlement en medewerkers die tegenstanders met nazi’s vergelijken, het is onvoorstelbaar dat dit zo lang getolereerd werd.”

Schlitz kwam onder vuur te liggen omdat ze expliciet vroeg aan organisaties die subsidies ontvingen om haar persoonlijk logo te gebruiken. Dat ontkende de staatssecretaris eerst, maar dat bleek niet te kloppen. Volgens Kamerlid Frank Troosters (Vlaams Belang) heeft premier Alexander De Croo (Open Vld) de leugens van de staatssecretaris te lang getolereerd. “Haar positie was al veel langer onhoudbaar”, zegt Troosters. “Ze moest vorige week al ontslag genomen hebben.”

“HAAR NIET VERVANGEN ZOU DAAROM ALVAST EEN GOEDE BESPARING ZIJN”

Toch is de partij tevreden dat het ontslag nu ook daadwerkelijk plaatsvindt. “Dit is een zeer terecht ontslag”, zegt ook fractieleider in de Kamer Barbara Pas (Vlaams Belang). Schlitz kwam ook eerder nog in opspraak voor andere zaken. Zo stelde ze haar beleidsnota bij haar aantreden eentalig in het Frans voor, steunde ze een initiatief waar mannen niet welkom waren en benoemde ze een regeringscommissaris bij het Instituut voor Gelijkheid van Vrouwen en Mannen met hoofddoek. 

“Ecolo kennende zullen ze opnieuw een even extremistische of incapabele kandidaat naar voren schuiven”, besluit Pas. “Haar niet vervangen zou daarom alvast een goede besparing zijn. Het staatssecretarisschap voor Gelijke Kansen heeft tot vandaag bitter weinig nuttigs opgeleverd.” 

Bron: “Vlaams Belang