Turkse kiezers rellen in Brussels Expo

In Brussels Expo vonden eergisteren rellen plaats tussen Turken die gingen stemmen voor de tweede ronde van de Turkse presidentsverkiezingen.“Een zoveelste keer dat een intern Turks conflict in dit land zorgt voor een massale vechtpartij”, zegt Vlaams Belang-fractievoorzitter in de Kamer Barbara Pas.We blijven onze oproep herhalen om de dubbele nationaliteit zo snel mogelijk af te schaffen.

Op videobeelden is te zien hoe een mensenmassa die staat te wachten om te kunnen stemmen ontaardt in een vechtpartij. Daarbij wordt met stoelen gegooid en wordt het meubilair dat werd opgesteld om de stemming in goede banen te leiden afgebroken. Naar aanleiding van de in het Aziatische land aan de gang zijnde kiesstrijd braken er eerder ook al rellen uit in Antwerpen. “Het Turkse politieke gebeuren verhit duidelijk de gemoederen van vele hier aanwezige Turken”, stelt Pas vast. “Het toont het gebrek aan integratie aan van veel Turken. Zij leven politiek en mentaal nog steeds in Turkije.”

“WE HEBBEN BUITENLANDSE CONFLICTEN GEÏMPORTEERD DOOR DECENNIA AAN ONGEBREIDELDE MASSA-IMMIGRATIE”

“We hebben buitenlandse conflicten geïmporteerd door decennia aan ongebreidelde massa-immigratie”, merkt Pas nog op. “Het probleem blijft ook aangroeien doordat er jaarlijks nog steeds massaal migratie vanuit niet-westerse landen richting Vlaanderen plaatsvindt.”

Het Vlaams Belang herhaalt naar aanleiding van de gebeurtenissen in Brussel nogmaals haar duidelijke eis om de dubbele nationaliteit af te schaffen. “Nergens anders stemden de Turken zo massaal op dictator Erdogan”, besluit Pas. “Door die dubbele nationaliteit en dus een dubbel stemrecht, blijft deze autoritaire leider wellicht aan de macht en kan hij ook bij ons verder verdeeldheid stoken. De enige keuze die de hier verblijvende Turken moeten krijgen is ofwel hier blijven en niet meer voor Turkse verkiezingen stemmen, ofwel verhuizen naar Turkije.”

Bron: “Vlaams Belang