Magnette droomt over Belgische verderzetting van Brussel en Wallonië

Volgens PS-voorzitter Paul Magnette zou Vlaamse onafhankelijkheid geen drama zijn en zouden Brussel en Wallonië dan samen verdergaan als België.“Onafhankelijkheid is zowel voor de Vlamingen als de Walen de beste optie”, zegt federaal fractieleidster Barbara Pas.“Magnette overschat de aantrekkingskracht van het armtierige Wallonië op de Brusselaars.”

In een uitgebreid interview in de Zondag heeft PS-voorzitter Paul Magnette gezegd niet bang te zijn van Vlaamse onafhankelijkheid. In dat geval zouden volgens hem Wallonië en Brussel samen verdergaan als België. Magnette is ervan overtuigd dat de Brusselaars niet zullen kiezen voor een Vlaamse staat, waar het Vlaams Belang aan de macht is. De PS-voorzitter geeft ook aan dat het zijn ambitie is om België te versterken en sommige zaken te herfederaliseren zoals de kinderbijslag. Daarnaast wil hij ook een federale kieskring invoeren om het democratische debat te versterken. Onderhandelen met de N-VA over confederalisme wil hij niet doen en het liefst van al zou Magnette de Vivaldi-regering verderzetten met Les Engagés in de plaats van de MR. In tegenstelling tot nu moet de volgende premier volgens hem wel van de grootste politieke familie komen.

“HET PS-BELEID VERDERZETTEN ZOU PAS EEN DRAMA ZIJN”

“Onafhankelijkheid is zowel voor de Vlamingen als de Walen de beste optie”, zegt Pas. “Vlaanderen kan zo eindelijk zelf haar eigen beleid uitstippelen en zonder Vlaamse transfers zal Wallonië eindelijk leren om op eigen benen te staan. Het PS-beleid gewoon verderzetten zou pas een drama zijn voor beide volkeren.” 

Van het Vlaams Belang mag Wallonië de naam België gerust behouden, maar zal dat toch zonder Brussel zijn. “Magnette overschat de aantrekkingskracht van het armtierige Wallonië op de Brusselaars”, aldus Pas. “Brussel is een stad die volledig in Vlaanderen ligt en enkel als Vlaamse stad een toekomst heeft. Bovendien laat het internationaal recht de oprichting van exclaves niet toe.”

Bron: “Vlaams Belang