Zelzate moet veiliger

Onder de slogan‘Zelzate moet veiliger’ nam het Vlaams Belang deze avond deel aan een protestmars in de Oost-Vlaamse gemeente. Na de weerzinwekkende gebeurtenissen die via sociale media aan de oppervlakte kwamen, is de verontwaardiging onder de bevolking er immens.“De terreur en de gruwel vanwege zogenaamde‘jongeren’ moet hier en nu stoppen”, zegt Kamerlid Ortwin Depoortere(Vlaams Belang).“En daarvoor is een lik-op-stuk-beleid noodzakelijk.”  

Enkele filmpjes op sociale media tonen hoe een jongen en een meisje worden geslagen en uiterst brutaal vernederd. Zo werd de jongen door de ‘jongeren’ bijvoorbeeld op de knieën gedwongen om hun voeten te kussen, waarna hij nog een aantal zware trappen tegen het hoofd kreeg, om uiteindelijk onder gelach achtergelaten te worden. “Zes tegen één, en allen een stuk groter dan hun slachtoffer, het typeert de lafheid waarmee dergelijke doorgaans allochtone ‘jongeren’ meestal optreden”, aldus Depoortere. “Voor dit soort onmenselijkheden is geen plaats in onze maatschappij, en voor het gedegenereerde soort dat zich hieraan bezondigt, al evenmin.”

“VEILIGHEID EN ORDE MOETEN HERSTELD WORDEN”

Het Vlaams Belang neemt het niet dat het uiterst linkse gemeentebestuur van Zelzate, bestaande uit Vooruit en PVDA, de gebeurtenissen vooral probeert te verbergen en te verdoezelen. “Zoals we dat telkens opnieuw ook elders merken na jongerenterreur, verklaren de beleidsmakers ‘geschrokken’ te zijn, en gaan ze na een gratuite verklaring dat een en ander ‘onaanvaardbaar’ is, zo snel mogelijk over tot de orde van de dag”, vult fractievoorzitter in de Kamer Barbara Pas (Vlaams Belang) aan. “Ook na de gruwel in Zelzate riep de waarnemende burgemeester onmiddellijk op om de filmpjes niet meer te delen en ze te verwijderen van sociale media. Zoveel realiteit kan het Zelzaatse pamperbeleid duidelijk niet verdragen. Helaas voor hen kreeg hun rode paradijs ondertussen zelfs al aandacht van Elon Musk en van de grootste Amerikaanse nieuwszender Foxnews.”  

“We nemen vandaag deel aan de protestmars onder de slogan ‘Zelzate moet veiliger’, maar uiteraard reageren we hiermee ook op recente, gelijkaardige terreur op het Kiel in Antwerpen, in Sint-Truiden, en op zovele andere plaatsen”, besluit Depoortere. “De veiligheid en de orde moeten hersteld worden. Mensen moeten opnieuw, zonder angst voor ‘jongeren’, op straat durven komen. En daarvoor is een keiharde aanpak nodig.”

Voor het Vlaams Belang moeten politie en Justitie eindelijk de kans krijgen om dit soort criminaliteit aan te pakken. Zerotolerantie, snelrecht en zware bestraffingen zijn daarvoor noodzakelijk. Elke dader zonder uitzondering moet worden vervolgd; van snelle vrijlatingen mag geen sprake zijn, en jonge criminelen van 16 of 17 jaar moeten eerder door een correctionele rechtbank kunnen worden beoordeeld dan door een jeugdrechtbank.  

Bron: “Vlaams belang