Cd&v-burgemeester verzet zich tegen partijgenoot de Moor

In Ronse zal een voormalig zorghotel gebruikt worden voor de opvang van asielzoekers. De burgemeester van Ronse Ignace Michaux(cd&v)zegt“verontwaardigd” te zijn dat ze“hierbij voor voldongen feiten worden gesteld”.“Het is nochtans een rechtstreeks gevolg van het wanbeleid dat wordt gevoerd door zijn partijgenoot staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor”, zeggen Kamerfractieleider Barbara Pas en Vlaams Parlementslid Adeline Blancquaert.“Het Vlaams Belang laat het niet bij betreuren alleen, maar zal aanstaande maandag actie voeren in Ronse.”

Het regent nieuwe ‘opvanglocaties’ voor asielzoekers in Vlaanderen. Ook in Ronse zal het voormalig zorghotel Prinsenhof dienst moeten doen voor de opvang van zo’n 250 asielzoekers. De Moor wil met haar Winterplan zo veel mogelijk nieuwe plaatsen creëeren om de niet-aflatende stroom asielzoekers naar dit land te blijven opvangen. “Dit is het gevolg van jarenlang wanbeleid en de onwil van de Moor om ook maar iets te ondernemen tegen de massale instroom van asielzoekers”, zegt Pas.

“WE HEBBEN DE BURGEMEESTER GEEN ENKELE KEER GEHOORD TIJDENS HET BROKKENPARCOURS VAN DE MOOR”

De cijfers tonen aan dat het opnieuw een recordjaar dreigt te worden wat het aantal asielaanvragen betreft. Op het vlak van de terugkeercijfers vindt een omgekeerde beweging plaats. “Terwijl in de eerste acht maanden van dit jaar welgeteld 22.639 personen een terugkeerbesluit kregen, keerden in dezelfde periode nauwelijks 2.891 personen terug”, aldus de Kamerfractieleider. “Zo zal het nooit genoeg zijn en zullen er steeds meer opvangplaatsen nodig zijn. Het is een straatje zonder eind, waar de Vlamingen voor betalen.”

Ook Vlaams Parlementslid Adeline Blancquaert hekelt de situatie in Ronse. “Dat de burgemeester het betreurt dat er nu ook opvangplaatsen voorzien worden in zijn eigen gemeente is ronduit hypocriet”, aldus Blancquaert. “We hebben de burgemeester geen enkele keer gehoord tijdens het brokkenparcours van de Moor. Maar nu het in zijn gemeente plaatsvindt, is het plots een probleem. Het Vlaams Belang laat het hier alleszins niet bij en zal aanstaande maandag actie voeren tegen de komst van de zoveelste extra opvangplek in Vlaanderen.”

De actie gaat door op maandag 9 oktober om 19u in de Spinstersstraat 36 te Ronse.

Bron: “Vlaams Belang