Vlaams Belang trapt campagne op gang met logo met twee B’s: “Barbara voor burgemeester”

De Dendermondse afdeling van Vlaams Belang geeft het startschot van haar verkiezingscampagne voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Daarbij wordt de lijsttrekker bekend gemaakt: fractievoorzitter in de Kamer en nationaal ondervoorzitter van Vlaams Belang Barbara Pas doet dat met de slogan “Barbara voor burgemeester”. En daar hoort ook een logo met twee B’s bij.

Alles over de gemeenteraadsverkiezingen in Dendermonde leest u in dit dossier .

Vlaams Belang zetelt momenteel in de oppositie in de Dendermondse gemeenteraad en heeft er vijf zetels. De ambities voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in oktober 2024 liggen hoog. Dat zegt Barbara Pas bij de aftrap van de nieuwe kiescampagne. Zelf zal ze de lijst trekken. “Met een lijst die overigens vol enthousiaste kandidaten zal staan”, zegt ze.

Bij het lijsttrekkerschap van Pas hoort ook een logo met twee B’s en de slogan “Barbara voor burgemeester”. “En dat is zeker geen holle slogan”, benadrukt Pas. “Ik ben met vertrouwen kandidaat. Omdat het voor Dendermonde beter kan en beter moet en omdat de Dendermondenaars beter verdienen dan nog eens zes jaar stilstand onder oud-schepenen.”

VB Dendermonde kiest voor een lokale campagne die in de lijn zal liggen van de nationale precampagne die donderdag startte. “Ook Dendermonde verdient ‘ander en beter’”, zegt Pas. “Uit de grote bevraging die onze afdeling recent hield bij de Dendermondenaren bleek dat het huidige stadsbestuur op omzeggens geen enkel domein vooruitgang boekte: de resultaten van deze enquête waren een kopie van die van onze enquête zes jaar geleden.”

Vlaams Belang wil inzetten op thema’s als veiligheid en verkeersveiligheid, maar ook op sociale thema’s. Zo wil Pas extra aandacht voor senioren- en jongerenwerking. “En wat ook absoluut beter moet, is de werking van het stadsbestuur zelf: op vlak van transparantie en inspraak, maar ook op vlak van de communicatie presteerde de huidige bestuursploeg ondermaats.”

De start van de kiescampagne zet Vlaams Belang zaterdagavond kracht bij tijdens haar nieuwjaarsreceptie. Die vindt vanaf 20 uur plaats in het Dendermondse stadhuis.

Bron: “Het Laatste Nieuws