Vlaams Belang stelt kandidaten uit de streek voor

Regio Dendermonde – Sint-Niklaas heeft  jongste lijsttrekker Vlaams Belang

Vlaams Belang pakt in Oost-Vlaanderen uit met sterk vernieuwde en bovendien ook jonge kandidatenlijsten voor het Vlaams parlement en de Kamer van volksvertegenwoordigers. Een derde van de kandidaten is jonger dan 35 jaar en bijna een derde van de kandidaten stond nooit eerder op een bovengemeentelijke lijst. Ook de regio Dendermonde – Sint-Niklaas draagt bij aan deze verjonging en vernieuwing. Als jongste lijsttrekker van Vlaams Belang lever ik daartoe ook een bijdrage. In totaal levert de regio Dendermonde – Sint-Niklaas maar liefst 26 kandidaten.

Het is zeker vandaag geen evidentie dat jonge, idealistische Vlamingen hun schouders willen zetten onder het project van Vlaams Belang. Maar ik ben blij vast te stellen dat er heel wat jongeren zijn die een federaal of confederaal België verwerpen en kiezen voor een vrije Vlaamse staat. Het feit dat die nieuwe en jonge generatie volop wordt gesteund door de getrouwe kandidaten die er bij wijze van spreken al van in het begin bij zijn, stemt mij nog meer tevreden.

In onze streek zijn er echter nog tal van andere kandidaten. Het Hamse gemeenteraadslid Leo Vander Vorst staat op plaats 19 voor de Kamer van volksvertegenwoordigers. Gemeenteraadslid Steven Creyelman (41) uit Buggenhout is eerste opvolger en de 31-jarige Karolien Impens uit Massemem staat op de plaats 4 bij diezelfde kandidaat-opvolgers. De 56-jarige Johan Daman uit Baasrode prijkt op de zevende opvolgersplaats.

Ook voor de kandidatenlijst voor het Vlaams parlement levert onze streek heel wat kandidaten. Zo is regionaal VBJ-voorzitter Reinoud Van Stappen (27) uit Lebbeke terug te vinden op de vijfde plaats bij de effectieve kandidaten. Hij wordt op plaats 26 gevolgd door interieurvormgeefster Kelly Uyttendaele (38) uit Berlare en Gerarda Thienpondt uit Zogge op plaats 18. Op plaats 25 vinden we Alex Vander Cruyssen (45) uit Wichelen terug. Het Baasroodse gemeente- en provincieraadslid Stefaan Van Gucht (52) fungeert als lijstduwer op de kandidatenlijst voor het Vlaams parlement. Hilde Anneessens (46) uit Wetteren bekleedt plaats 14 bij de kandidaat-opvolgers.