Stop islamterrorisme. Grenzen toe.

Vorige week werd de wereld opgeschrikt door een aantal gruwelijke aanslagen die in naam van Islamitische Staat werden gepleegd. In Tunesië werden tientallen Europese toeristen neergeschoten, in Koeweit werd een moskee opgeblazen en in Frankrijk werd een Frans staatsburger onthoofd. Om deze en vele andere slachtoffers te herdenken, legde het Vlaams Belang bloemen neer aan de Franse ambassade te Brussel.

Hierbij de toespraak die ik hield bij de actie:

“Vandaag is het exact één jaar geleden dat terreurgroep ISIS het islamitische kalifaat oprichtte. We zijn bijeengekomen om alle slachtoffers van IS van het voorbije jaar te herdenken. We herdenken de vele slachtoffers die in het Midden-Oosten vielen in de gebieden die IS met een ongeziene wreedheid verovert. En we herdenken ook de vele slachtoffers van alle moslimterroristen het voorbije jaar die zich door IS, de islamitische staat, laten inspireren.

Afgelopen vrijdag nog hebben we kunnen zien wat IS betekent voor onze veiligheid. Niet alleen in Tunesië en Koeweit werden tientallen mensen koelbloedig vermoord door moslimextremisten, vorige vrijdag slaagde IS er voor het eerst in om nu ook in Europa, nabij de Franse stad Lyon, een barbaarse onthoofding ten uitvoer te brengen. Amper 5 maanden na de gruwelijke aanslag op de redactie van Charlie Hebdo in Parijs. Frankrijk werd dit jaar bijzonder zwaar getroffen, vandaar deze actie aan de Franse ambassade.

Herinner u de complete verbijstering na de aanslagen bij Charlie Hebdo in Parijs. Het politieke establishment, die onze waarschuwingen altijd hebben weggewuifd, reageerden toen uitermate verrast. Al diegenen die al jaren de rode loper uitleggen voor de massa-immigratie en de islam waren toen diep geschokt.

Herinner u de januskoppen die prominent meeliepen op de grote mars in Parijs, zoals de Turkse premier. Nergens ter wereld zitten zoveel journalisten en cartoonisten in de gevangenis omwille van hun mening als in Turkije. Maar op dé grote mars voor vrije meningsuiting loopt de Turkse premier op de eerste rij naast Merkel en Hollande. Het Franse Front National van Marine Le Pen daarentegen, was niet welkom en werd geweerd.

Wat een hypocrisie. En er is sindsdien nog steeds niets veranderd. Ons politieke establishment weigert tot op vandaag de ernst van de situatie te erkennen. Na iedere aanslag huilen ze krokodillentranen en gaan ze over tot de orde van de dag. De regeringen in dit land beperken zich tot symptoombestrijding. Ze durven de problemen zelfs niet bij naam te noemen. Ze spreken van barbarij, aanslagen en terrorisme, maar elke verwijzing naar de beweegredenen van de personen die de aanslagen pleegden wordt weggelaten.

Alleen radicaal komaf maken met moslimradicalisme kan verder bloedvergieten voorkomen. Vlaams Belang wil de oprichting van een controlecommissie die alle moskeeën doorlicht op extremisme, een meldingsplicht betreffende verdacht extremistisch gedrag, de sluiting van extremistische moskeeën, een verbod op buitenlandse financiering van moslimorganisaties en een uitwijzing van moslimextremisten. Wie de waarheid ontkent en deze maatregelen niet durft nemen, heeft zelf bloed aan de handen.”