Manifestatie tegen nieuwe moskee in Lokeren

Gisterenavond organiseerden we een vreedzame protestactie tegen de bouw van een nieuwe moskee aan het Vrijheidsplein in Lokeren.

Dit was mijn toespraakje:

“Op mijn beurt welkom allen op het Vrijheidsplein.

Terwijl de Marokkaanse gemeenschap hier in Lokeren in de Hoedhaarstraat een nieuw gebedshuis aan het bouwen is gaf het stadsbestuur nu ook goedkeuring aan de Turkse gemeenschap voor de bouw van een extra moskee hier aan het Vrijheidsplein.

Samen met vele buurtbewoners en handelaars verzet het Vlaams Belang zich hiertegen. Ons raadslid Lena Van Boven tekende beroep aan tegen de bouwvergunning want het dossier rammelt langs alle kanten. In een buurt waar nu al parkeerproblemen zijn, in een gebied met als bestemming woongebied gaf het schepencollege toestemming om niet enkel een gebedsruimte, maar ook een polyvalente zaal en lokalen voor islamlessen neer te poten.

En beste vrienden, dit alles met aparte ingang voor mannen en vrouwen…

Juist omdat wij opkomen tegen discriminatie van vrouwen, omdat wij opkomen voor onze Westerse waarden zoals gelijkwaardigheid van man en vrouw staan wij vandaag op het Vrijheidsplein. De naam van de locatie is symbolisch want het is juist voor vrijheid dat wij hier vandaag samenkomen: voor vrijheid van vrouwen, voor godsdienstvrijheid en voor vrijheid van meningsuiting.

De opmars van de islam in onze samenleving staat daar haaks op. De Vlaamse regering helpt de islamisering nog in de hand door 4,5 miljoen euro subsidies voor moskeeën uit te delen in Vlaanderen de voorbije zeven jaar. Ruim 862.000 euro vorig jaar alleen al. Minister Homans heeft de procedure opgestart voor de erkenning van 43 extra moskeeën! Vlaanderen wordt volgens haar blijkbaar nog niet snel genoeg geïslamiseerd.

Meer dan de helft van deze rijkelijke subsidies zijn voor moskeeën die behoren tot het netwerk van Turkse staatsmoskeeën onder het gezag van sultan Erdogan.

In tegenstelling tot de seculiere Atatürk is Erdogan een ‘Dictatürk’. Hij is zeer begaan met vrije meningsuiting in Nederland, maar vooral niet in Turkije, het Noord-Korea aan de Bosphorus, waar minstens 100.000 personen werden ontslagen of opgesloten omwille van hun mening.

Vlaanderen en ook Lokeren daarentegen zijn tolerant en vrij. Alle culturen zijn welkom. Maar tolerantie mag geen zelfverloochening zijn, want dan wordt het zelfdestructie.

In plaats van op te komen voor de eigen waarden en aan iedereen te vragen om respect te hebben voor deze waarden, gebeurt hier het tegenovergestelde: onverdoofd slachten wordt toelaten, er wordt zelfs belastinggeld voor uitgetrokken, her en der wordt gescheiden zwemmen ingevoerd, in scholen wordt halal-voedsel aan de leerlingen geserveerd, kerstversiering moet verwijderd worden uit gerechtsgebouwen, Maria Lichtmis wordt ‘Nationale Pannekoekendag’ en varkentjes verdwijnen zelfs uit de speelgoedboerderijen…

Vrienden, het is genoeg geweest. Men moet zich aanpassen aan onze waarden en normen en niet omgekeerd.

Kom met ons in het verzet voor de vrijheid in Vlaanderen, in Lokeren en hier op het Vrijheidsplein.

Dank voor uw aandacht, dank voor uw komst en vergeet de petitie niet te tekenen!”