N-VA maakt rare bokkensprongen om de communautaire stilstand te verzekeren

Peter De Roover (N-VA) stemt tegen eigen wetsvoorstel

 

Eind vorig jaar hebben de meerderheidspartijen in Ronse op aansturen van Vlaams Belang gemeenteraadslid Erik Tack een motie goedgekeurd waarin de afschaffing van de faciliteiten in gemeente wordt gevraagd.

In het Vlaams Parlement voelde Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken minister-president Geert Bourgeois hierover reeds aan de tand. Uit het lauwe antwoord van de minister-president bleek toen al dat de N-VA niet staat te trappelen om in dit dossier de daad bij het woord te voegen. “U schuift het voor u uit tot na de verkiezingen in 2019. De N-VA laat de Vlamingen in Ronse in de steek. Stop met wegkijken. Schaf de faciliteiten af!”, aldus Van Grieken.

Wat de N-VA gisteren in de Kamer over hetzelfde dossier presteerde, tart echter alle verbeelding. In de Kamer dienden Peter De Roover (N-VA) en Kristien Van Vaerenbergh (N-VA) immers een wetsvoorstel (dat ze kopieerden van de fractie V&W) in om gevolg te geven aan de vraag van de gemeente Ronse. Toen er moest gestemd worden over de behandeling bij hoogdringendheid, presteerden De Roover en Van Vaerenbergh het echter om samen met hun partijgenoten en CD&V, Open VLD en Groen tégen te stemmen.

De N-VA maakt rare bokkensprongen om de communautaire stilstand te verzekeren. Dat ze echter de spoedige behandeling van haar eigen wetsvoorstel opzettelijk in de weg staat, is nieuw. Verbazingwekkend is het echter niet: voor de zoveelste keer voegt de partij de daad niet bij het woord. Intussen blijven de Ronsenaars met lege handen achter.