Jaarlijks 1.777 verkrachtingen gepleegd door minderjarigen

Vlaams Belang wijst op problematiek niet-westerse migranten

Het aantal verkrachtingen gepleegd door minderjarigen blijft op een bijzonder hoog punt pieken. Volgens de gegevensbank van het College van procureurs-generaal zijn er jaarlijks gemiddeld 1.777 verkrachtingen bekend die gepleegd werden door -18-jarigen. Dat blijkt uit een antwoord dat ik ontving van justitieminister Geens.
Nadat eind vorig jaar bekend raakte dat het aantal groepsverkrachtingen op een jaar tijd was verdubbeld, blijkt ook het aantal door -18-jarigen gepleegde verkrachtingen bijzonder hoog. Opvallend is dat de grootste groep daders zelfs jonger is dan 16 jaar. Bijna 2 op 3 verkrachtingen wordt gepleegd door jongeren onder de 16. Ontstellend.

Een aantal buitenlandse studies leggen verklaringen op tafel. Zo bleek uit een recent Nederlands onderzoek nog dat allochtonen uit Afrika en het Midden-Oosten sterk oververtegenwoordigd zijn als het aankomt op verkrachtingen. En ook uit een onderzoek van de Universiteit van Leiden bleek dat Afrikaanse daders 15 keer zo vaak in de verkrachtingsstatistieken voorkomen dan autochtonen. Ook de verkrachtingsgolven in Keulen, Hamburg en Stockholm wezen uit dat er een grote samenhang is tussen afkomst en verkrachtingsdelicten. De hoge verkrachtingscijfers bij niet-westerse migranten zijn naast een aanslag op de fysieke integriteit en de waardigheid van vrouwen vooral een aanslag op onze manier van samenleven. Behalve een aanslag, zijn ze bovendien een veeg voorteken van wat ons te wachten staat indien niet dringend wordt ingegrepen.

Net als in Nederland, moet het wetenschappelijk taboe over de relatie tussen verkrachtingen en herkomst op de schop. Men huivert bij de gedachte dat de resultaten zouden ingaan tegen de politiek-correcte ideologie die vrijheid blijheid garandeert. Zolang men echter blind blijft voor de cultureel-etnische dimensie kan men niet accuraat optreden en zal het aantal slachtoffers blijven stijgen.