Noodregering Magnette getuigt van absolute minachting voor Vlaamse kiezer

“Noodregering Magnette getuigt van absolute minachting voor Vlaamse kiezer”
Dat zegt Kamerlid en Vlaams Belang-ondervoorzitter Barbara Pas in een reactie op de noodpiste die Paul Magnette gisteren wereldkundig maakte. De PS-coryfee pleitte er voor een paarsgroene monstercoalitie, aangevuld met CD&V. “Dit is een coup tegen de Vlaamse democratie”, klinkt het bij Vlaams Belang.
Volgens Pas levert Magnettes voorstel het zoveelste bewijs dat de Belgische constructie inherent fout zit. “Ondanks het oorverdovende signaal van de Vlaamse kiezer is het nu al duidelijk dat men paarsgroen aangevuld met CD&V in de steigers probeert te zetten. Een linkse belastingregering dus, zonder democratisch draagvlak in Vlaanderen. Een dergelijke noodregering getuigt van een absolute minachting voor de Vlaamse kiezer.”
Dat CD&V-voorzitter Beke de piste Magnette niet uitsluit, voedt bij Pas de vrees dat het spook van het zogenaamde staatsmanschap opnieuw ronddwaalt in de Wetstraat. “In wezen heeft het echter niets met staatsmanschap, maar alles met primaire machtshonger te maken”, klinkt het.
Het Vlaams Belang-Kamerlid roept zowel CD&V als Open VLD dan ook op duidelijk stelling te nemen tegen de linkse wensdroom van Magnette, en dus de verkiezingsuitslag te respecteren door niet in een regering te stappen zonder Vlaamse meerderheid. “Een Belgische regering zonder Vlaamse meerderheid zullen wij bekampen van de kust tot in de Voerstreek”, aldus nog Pas.