Vlaams Belang wil zelfde behandeling voor kermissen als voor pretparken

Het Vlaams Belang steunt het protest van de foorkramers. Tal van kermishouders organiseren vandaag een vreedzaam protest omdat ze als een van de weinige sectoren onder geen enkele omstandigheden zaken mogen doen. “De foorkramers hebben groot gelijk. Er is amper een verschil tussen een kermis en een markt of een pretpark. Leg dezelfde veiligheidsmaatregelen op en heropen onze kermissen”, klinkt het bij de partij.

Na de nieuwste maatregelen werd duidelijk dat zij een van de weinige sectoren werden die helemaal geen zaken mogen doen, in tegenstelling tot markten en pretparken die wel open blijven. Enkele jonge foorkramers besloten daarom om vrijdag vredevol actie te voeren uit protest. De actie kreeg al snel steun van oudere foornijveraars en enkele vakbonden, maar vanuit de partijpolitieke wereld blijft het stil. Het Vlaams Belang steunt echter wel de dringende oproep van de foorkramers.

Ofwel geven we de foorkramers financiële steun, ofwel laten we ze zoals de pretparken open doen

De foorkramers hebben groot gelijk”, zo reageert Kamerlid Reccino Van Lommel (Vlaams Belang). “Eris amper een verschil met markten of pretparken, maar zij kunnen wel open doen en hun boterham verdienen. Leg dezelfde veiligheidsmaatregelen op en heropen onze kermissen. Zo kunnen we deze zomer toch nog een beetje redden voor deze mensen en hun klanten, terwijl de veiligheidsregels het virus in bedwang kunnen houden zoals elders.”

Reeds in mei diende Van Lommel een interpellatie in uit bezorgdheid voor de ‘vergeten getroffen sectoren ingevolgde COVID-19’, waaronder ook de foorkramers. Hierin werd gevraagd naar bijkomende maatregelen voor deze bedrijven. Opnieuw klopt het Vlaams Belang op tafel: “Ofwelmoeten de foorkramers steun krijgen terwijl ze gesloten moeten blijven, ofwel moeten ze zoals de markten en pretparken zaken kunnen doen met dezelfde veiligheidsregels.”