Denkpiste van Magnette een aanval op de Vlamingen

Het Vlaams Belang reageert verbolgen op een opmerkelijke uitspraak van PS-voorzitter Paul Magnette. die in Brussel geen rol meer ziet voor de gemeenschappen. De PS is al heel lang bezig met het voorbereiden van het einde van België maar dit idee slaat alles. Dagdromerij van een partij die twee gewesten op de rand van het bankroet heeft gebracht. 

Magnette stelt voor zoveel mogelijk bevoegdheden te regionaliseren. Hij beoogt in de eerste plaats de gezondheidszorg maar heeft voor Brussel ook het onderwijs in het vizier. De financiering zou echter federaal moeten blijven omdat de draagkracht in Wallonië en Brussel te laag is. En net daar wringt het schoentje. De PS wil alle gemeenschapsbevoegdheden naar de gewesten wil brengen terwijl Brussel dat niet kan betalen.

“Magnette loopt naast zijn schoenen!”


De Vlaamse gemeenschap heeft in Brussel sterke instellingen. Anders dan het Franstalige onderwijs, functioneert het Vlaamse onderwijs op een kwaliteitsvolle manier. De PS stelt voor ook het onderwijs tweetalig te maken. Voor sommigen klinkt dit interessant. Maar we zien de realiteit op het terrein. De rusthuizen en ziekenhuizen hebben nu reeds een tweetalig statuut maar naar een Nederlandstalige dienstverlening is het zoeken.” Wanneer het Brussels hoofdstedelijk gewest er in slaagt de eigen zorg echt tweetalig ter organiseren dan pas heeft zijn oproep voor het Vlaams Belang enige geloofwaardigheid. In realiteit is de tweetaligheid à la PS er een waar het Nederlands een vierderangs rol krijgt. Bovendien is Brussel niet in staat het eigen onderwijs te financieren. Dat Magnette eerst zelf orde op zaken stelt in eigen huis!

Brussel ligt geografisch maar ook economisch in Vlaanderen verankerd en is nog steeds onze hoofdstad. Het is duidelijk dat de PS een offensief tegen Vlaanderen en alle Vlamingen die in Brussel werken en wonen is gestart. Men wil het de Vlamingen lastig maken en hen desnoods uit Brussel verjagen maar men wil wel hun geld incasseren, denk maar aan de stadstol. En met deze PS wil Bart De Wever de toekomst in dit land uittekenen? Ik hoop dat de N-VA samen met ons de Vlaamse belangen, ook in onze hoofdstad Brussel wil blijven verdedigen!