Vlaams Belang scherp voor bocht cd&v over abortus

Het Vlaams Belang reageert scherp op de bocht die cd&v maakt nu die partij er toch mee instemt om de abortustermijn op te trekken naar 14 weken.“Er is geen enkele meerwaarde aan christendemocraten in de regering. Samen met het communautaire was abortus zogezegd een breekpunt voor de cd&v, maar de cd&v plooit keer op keer.”

Cd&v maakt alweer een bocht. De partij maakte tijdens de regeringsvorming van Vivaldi een absoluut breekpunt van de versoepeling van de abortuswetgeving. Huidig voorzitter Sammy Mahdi zei daarover in 2020 nog: “Als anderen vinden dat de abortuswet versoepeld moet worden, vorm dan een regering zonder ons.”

“DE PARTIJ BEWIJST HIERMEE DAT ZE NIETS IN DEZE REGERING BETEKENT EN ENKEL VOOR DE POSTJES IS GEGAAN”

Kamerlid Marijke Dillen (Vlaams Belang) veroordeelt de bocht van de christendemocraten ten stelligste. “Mahdi gaat plat op de buik en neemt gewoon volop deel aan een paars-groen bestuur”, klinkt het. “De studie die besteld werd door de regering wordt morgen pas voorgesteld in het parlement en een debat ten gronde is nog niet gevoerd. Maar toch vindt cd&v het noodzakelijk om nu al de bocht te maken, zodat hun positie in de regering gegarandeerd blijft.”

“De partij bewijst hiermee dat ze niets in deze regering betekent en enkel voor de postjes is gegaan”, reageert ook Vlaams Belang-fractieleider in de Kamer Barbara Pas. “Of het nu over het communautaire, asiel- en migratie of over abortus gaat, nergens kan de cd&v het verschil maken.“

Bron: “Vlaams Belang