Bij Vivaldi primeren postjes op mensenlevens

Eerste minister Alexander De Croo(Open Vld) blijft de beslissing om visa toe te kennen aan de Iraniërs verdedigen, zelfs nu gebleken is dat dit mensenlevens in gevaar heeft gebracht.“Het is nu ook al duidelijk dat groenen en socialisten straks hun vertrouwen in De Croo en zijn bende niet zullen opgeven”, zegt Vlaams Belang-fractievoorzitter in de Kamer Barbara Pas.Het is even duidelijk dat postjes en kabinetten voor hen primeren op mensenrechten. De angst voor de kiezer is te groot.

Het rechtstreekse gevolg van het Vivaldi-beleid is dat in Iran dissidenten en hun familie niet meer veilig zijn. Ondertussen zouden de moeders van twee door Iraanse veiligheidsagenten in Brussel gefilmde opposanten in Iran aangehouden en geïntimideerd zijn. Ze worden bedreigd met jarenlange celstraffen en andere represailles. “Minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR) was verantwoordelijk voor het uitreiken van visa aan misdadigers”, aldus Pas die De Croo over de kwestie ondervroeg. “Toen zo goed als iedereen haar ontslag vroeg, was dat dus meer dan terecht.”

“ZELFS WANNEER LEVENS IN GEVAAR WORDEN GEBRACHT, WORDT GEEN VERANTWOORDELIJKHEID GENOMEN”

“Vandaag kunnen de socialisten en de groenen in de Kamer laten zien wat zij nu echt het belangrijkste vinden”, gaat Pas verder. “De ‘stabiliteit van de regering’, waarmee postjes en kabinetten worden bedoeld, of fundamentele mensenrechten.” Het Vlaams Belang kon ondertussen vernemen dat beide linkse fracties de motie van wantrouwen tegen Lahbib, ondanks hun eerdere grote woorden, uiteindelijk niet zullen steunen. “En daarmee is meteen voor iedereen duidelijk hoe onbeduidend en onbelangrijk mensenrechten werkelijk zijn voor de Vivaldi-partijen.”

“Een arbeidsmarkthervorming, een fiscale hervorming, een pensioenhervorming… Niets werd door dit kibbelkabinet gerealiseerd en niets zal nog worden gerealiseerd. De Croo heeft zijn kiezers bedrogen, zijn partij in de chaos gestort, en heeft zijn regering niet meer onder controle”, merkt Pas tot slot op. “Maar wanneer hij zelfs geen verantwoordelijkheid neemt wanneer het beleid levens van onschuldige mensen in gevaar brengt, is de benedengrens echt bereikt. Lager kan deze Vivaldi-bende niet meer vallen.”

Bron: “Vlaams Belang