Vlaams Belang eist onmiddellijke ontruiming Brussels kraakpand door politie

Het Vlaams Belang eist dat er onmiddellijk werk wordt gemaakt van een ontzetting van het kraakpand in de Wetstraat dat al sinds april bezet wordt door een honderdtal asielzoekers. Zij moesten van de vrederechter het gebouw normaal vandaag ten laatste verlaten, maar doen dat niet.“Als de politie niet onmiddellijk ingeschakeld wordt om het pand te ontruimen, laten we alweer toe dat deze linkse extremisten en asielzoekers een lachertje maken van onze rechtstaat”, zegt Kamerfractieleider Barbara Pas(Vlaams Belang).

Extreemlinkse activisten van het collectief ‘Stop de Opvangcrisis’ kraakten het gebouw naast het cd&v-hoofdkwartier eind april om er asielzoekers en illegalen in onder te brengen. “We eisten toen al een onmiddellijke ontruiming van het kraakpand”, aldus Pas. “Wie kraken als chantagemiddel tolereert, toont geen enkele daadkracht en zal keer op keer het slachtoffer van chantage worden. Het heeft vier maand geduurd eer ze eindelijk het pand moesten verlaten. Dat ze een rechterlijk bevel nu eenvoudigweg naast zich neerleggen, zegt genoeg over hoe hoog de activisten en asielzoekers oplopen met onze rechtstaat.” 

“DAT ZE EEN RECHTERLIJK BEVEL NU EENVOUDIGWEG NAAST ZICH NEERLEGGEN ZEGT GENOEG OVER HOE HOOG DE ACTIVISTEN EN ASIELZOEKERS OPLOPEN MET ONZE RECHTSTAAT” 

Het Vlaams Belang eist daarom onmiddellijk en krachtdadig optreden van de politie. “Gaan we werkelijk het signaal geven dat ze ons kunnen blijven chanteren”, vraagt Pas zich af. “De extreemlinkse activisten moeten opgepakt en hard gestraft worden voor het kraken en faciliteren ervan. De bewoners die illegaal in het land zijn moeten onmiddellijk overgebracht worden naar een gesloten centrum en het land worden uitgezet. Dit is onaanvaardbaar.” 

Een maand eerder hield het Vlaams Belang nog een actie voor het hoofdkwartier van de christendemocraten om de aanhoudende instroom van asielzoekers aan te klagen. “De boodschap ‘vang ze zelf op’, gericht aan staatssecretaris de Moor en haar partij, werd pijnlijk genoeg erg snel werkelijkheid”, aldus nog Pas. “Deze regering is keer op keer het slachtoffer van haar eigen wanbeleid. Veel erger is dat het uiteindelijk de bevolking is die de rekening betaalt van deze asielcatastrofe.”

Bron: “Vlaams Belang