Vlaams Belang vraagt ontslag Van Quickenborne na leugens over ‘plasincident

Uit beelden van het‘plasincident’ op het verjaardagsfeest van minister van Justitie Vincent Van Quickenborne(Open Vld) blijkt dat er maar liefst drie keer tegen een gestationeerde politiecombi is geplast. Bovendien komt de minister hier zelf in beeld terwijl hij een combi opent.“Het is duidelijk dat Van Quickenborne over dit plasincident gelogen heeft”, zegt Kamerlid en voorzitter van de Kamercommissie Binnenlandse Zaken Ortwin Depoortere(Vlaams Belang).Wij willen dat de videobeelden onmiddellijk vrijgegeven worden en dat Van Quickenborne opstapt”, zegt ook fractieleider in de Kamer Barbara Pas(Vlaams Belang).

Tijdens een feest ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van minister Van Quickenborne hebben drie van zijn gasten tegen een politiecombi geplast. Die stond als veiligheidsmaatregel voor zijn huis geparkeerd nadat een poging tot ontvoering van de minister was verijdeld. Uit het onderzoek van de beelden van de politiecamera’s die opgesteld staan in de straat waar de minister woont, blijkt dat er meerdere incidenten hebben plaatsgevonden. Zo werd er niet alleen drie keer tegen de politiecombi geplast, maar werd deze ook geopend en betreden. Van dit alles werden ook beelden gemaakt. Bovendien is de minister van Justitie zelf zichtbaar op de beelden waar niet alleen uit af te leiden is dat hij wel degelijk op de hoogte is van het ‘plasincident,’ maar ook zelf de deur van de politiewagen opendoet. 

“WIE GEEN RESPECT HEEFT VOOR DE POLITIE IS HET NIET WAARD OM MINISTER TE ZIJN”

“Het is duidelijk dat Van Quickenborne over dit plasincident gelogen heeft”, zegt Depoortere. “Gisteren verklaarde hij nog op live televisie dat hij niet op de hoogte was van het incident tijdens zijn verjaardagsfeest en dit net zoals iedereen via de pers heeft moeten vernemen. Nu blijkt dat hij zelf aan de baldadigheden deelnam. Niet alleen zijn vrienden, maar ook hij zelf spuwt in het gezicht van de politie.”

Het Vlaams Belang is net zoals de politievakbonden misnoegd over het gedrag van de minister. “Genoeg is genoeg”, zegt Kamerfractieleider Barbara Pas. “Wij willen dat de videobeelden onmiddellijk vrijgegeven worden en dat Van Quickenborne opstapt. Wie geen respect heeft voor de politie is het niet waard om minister te zijn.”

Bron: “Vlaams Belang