Steekpartij met asielzoekers: “recht op opvang intrekken”

Afgelopen zondag raakte een Eritrese asielzoeker zwaargewond na een steekpartij in een park in Lommel. De politie heeft twee Afghanen, die in hetzelfde asielcentrum verblijven, gearresteerd.“En dan zijn de Vivaldi-partijen verbaasd dat de Vlamingen geen asielcentra meer willen”, zegt federaal fractieleidster Barbara Pas.“Die zitten niet alleen vol met asielbedriegers, maar ook met messentrekkers. Asielzoekers die geweld plegen, moeten hun recht op opvang verliezen.”

De feiten vonden afgelopen zondag plaats rond 4 uur in het Barrierpark vlakbij het asielcentrum Parelstrand in Lommel. Hier zou een ruzie ontstaan zijn tussen een Eritreeër en enkele Afghanen, waarbij die eerste meerdere malen gestoken werd. Het slachtoffer zocht vervolgens in de buurt om hulp en belde aan bij een huis. Hij werd naar het ziekenhuis in Pelt gebracht en werd zondagvoormiddag al geopereerd. De Eritrese asielzoeker is buiten levensgevaar, maar ligt nog altijd op intensieve zorgen. In de namiddag werden door het parket het wapen en een kapot geslagen glazen fles in het park gevonden, met daarop bloedsporen. De politie van Lommel arresteerde twee Afghanen die ook in het asielcentrum verblijven en nam hen mee voor verhoor. Het is nog niet duidelijk wat de aanleiding was van de steekpartij. 

“GEWELDDADIGE ASIELZOEKERS MOETEN HUN RECHT OP OPVANG VERLIEZEN”

“De gewelddadige incidenten met asielzoekers zijn bijna niet meer bij te houden”, zegt Pas. “En dan zijn de Vivaldi-partijen verbaasd dat de Vlamingen geen asielcentra meer willen. Er is gewoon geen draagvlak meer voor nog meer opvangplekken.”

Het Vlaams Belang vindt dat er een betere screening en opvolging van asielzoekers moet komen. ”Onze asielcentra zitten niet alleen vol met asielbedriegers, maar ook met messentrekkers en relschoppers”, aldus Pas. “We mogen dit niet blijven tolereren. Asielzoekers die geweld plegen, moeten hun recht op opvang verliezen.”

Bron: “Vlaams Belang