Bezoek Bouchez aan school in Ronse symptoom voor wat fout loopt in faciliteitengemeenten

Burgemeester van Ronse Ignace Michaux(cd&v) nodigde deze week MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez uit in zijn gemeente als onderdeel van die laatste zijn‘Ronde van Vlaanderen’. De voorzitter van de Franstalige liberalen gaf er in een school in het Frans een les economie. Burgmeester Michaux was door het dolle heen met de media-aandacht en nodigde ook alle andere voorzitters van alle nationale politieke partijen inclusief de extreemlinkse PVDA uit. Behalve het Vlaams Belang, die partij is niet welkom volgens de cd&v-burgemeester.“Een Nederlandsonkundige voorzitter bejubelen omdat hij in een faciliteitengemeente enkel in het Frans kan communiceren met leerlingen en vervolgens het Vlaams Belang uitsluiten, het toont de essentie van het probleem met de faciliteitengemeenten en hun politici aan.”

Bouchez wil met zijn ‘Ronde Van Vlaanderen’ een kennismakingstour door Vlaanderen maken. Opvallend want Bouchez kan geen stemmen halen in Vlaanderen. “Het lijkt er meer en meer op dat Bouchez wil beklemtonen dat hij in tegenstelling tot de Open Vld wel enige populariteit in Vlaanderen geniet”, aldus Pas. “Dat is natuurlijk ook niet moeilijk gezien het brokkenparcours dat de Vlaamse liberalen hebben afgelegd. Ze zijn goed bezig zichzelf op te heffen.”

“DE HOUDING VAN BURGEMEESTER MICHAUX ILLUSTREERT ALLES WAT FOUT GELOPEN IS MET DE FACILITEITENGEMEENTEN”

Even opvallend is ook dat Bouchez expliciet werd uitgenodigd door een burgemeester van cd&v. “De man liep over van enthousiasme met de aandacht die hij daarmee kreeg”, vervolgt Pas. “Bouchez mocht zelfs een les economie in het Frans geven aan de leerlingen van een middelbare school in de faciliteitengemeente. Burgemeester Michaux had hem beter proberen overtuigen een les Nederlands te volgen om het belang van onze taal in de Vlaamse Rand aan te tonen.” 

“Zestig jaar faciliteiten hebben de Vlaamse Rand mee in de toestand geduwd waar ze vandaag in verkeert”, besluit Pas. “Het Vlaams Belang legde onlangs nog een noodplan voor de Vlaamse Rand op tafel. De houding van burgemeester Michaux illustreert alles wat fout gelopen is met de faciliteitengemeenten.”

Bron: “Vlaams Belang