Vlaams Belang voert actie tegen asielopvang in Waasmunster

Het Vlaams Belang voerde gisterenavond een statische actie met zo’n 85 aanwezigen tegen het gebruik van het jeugdverblijf Heidepark in Waasmunster als opvangplaats voor asielzoekers. Op de actie waren ook Vlaams Belang-Kamerfractieleider Barbara Pas en Vlaams Parlementslid Filip Brusselmans aanwezig.“Niemand heeft hierom gevraagd: dit is een jeugdverblijf, geen asielcentrum”, klonk het.“Elke dag zijn er 20 extra opvangplaatsen nodig. Het is overduidelijk: er zijn niet te weinig opvangplaatsen, er zijn te veel asielzoekers.”

Er zouden in het Heidepark een 40-tal opvangplaatsen voorzien worden. De omwonenden werden pas deze week op de hoogte gebracht van de nieuwe invulling van het jeugdverblijf. Vandaag namen de eerste asielzoekers al hun intrek in het Heidepark. De buurtbewoners kregen geen enkele kans om zich hiertegen te verzetten. Eerder bleek al uit een rondvraag dat maar liefst 75 procent van de Vlaamse gemeenten geen extra asielzoekers wil opvangen. 

“DE BUURTBEWONERS KREGEN GEEN ENKELE KANS OM ZICH HIERTEGEN TE VERZETTEN”

Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle (cd&v) klopte zich in 2021 nog op de borst over de ‘ongeziene investering in jeugdinfrastructuur’. “Vandaag blijkt het gewoon een verdoken asielkost te zijn”, zegt Filip Brusselmans. “De invulling van het Heidepark als opvangcentrum voor asielzoekers is daar ondertussen het zoveelste voorbeeld van.”

“Er is geen draagvlak voor extra opvang”, zegt ook Barbara Pas. “Iedereen weet dat het niks opbrengt, integendeel. Elke dag komen zo’n 120 asielzoekers dit land binnen, terwijl er maar 100 het opvangnetwerk verlaten. Elke dag zijn er dus 20 extra opvangplaatsen nodig. Het zijn nepoplossingen en ondertussen blijft de instroom van asielzoekers alleen maar toenemen.”

Bron: “Vlaams Belang