De Moor heeft nog geen begin van oplossing om asielstroom in te perken

In de plenaire vergadering van de Kamer peilde Vlaams Belang-fractievoorzitter Barbara Pas bij staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor(cd&v) naar structurele maatregelen om de immense asielstroom in te perken.“Anders dan het Vlaams Belang bleek ze die nog steeds niet te hebben”, aldus Pas.“Ons immigratiecongres, komende zondag in Gent, is reeds volzet. Maar ik wil voor de Moor gerust een stoel vrijhouden, zodat ze zich op de hoogte kan stellen van een hele resem efficiënte voorstellen.”  

Terwijl politici van de meerderheid deze week alweer bezig waren met postjeswissels en met hun lokale en nationale carrièreplanning, wou Pas het in de plenaire vergadering van de Kamer hebben over een groot probleem dat de burgers wel bezighoudt: de bijna ongelimiteerde tsunami aan asiel- en gelukszoekers die dit land al jaren overspoelt. “Het probleem wordt met de dag nog groter. Voor de kantoren van de Dienst Vreemdelingenzaken slapen zelfs opnieuw mensen op de grond en in tentjes”, stelde de fractievoorzitter. “Volgens de recentste peiling van Het Laatste Nieuws wil dan ook 78 procent van de Vlamingen wil dat het strenger aangepakt wordt.”

“38.000 PLAATSEN ZULLEN NIET VOLSTAAN, MAAR DE MOOR WEET NIET WAT DAN WEL MOET VOLSTAAN”

“In haar zoektocht naar altijd maar extra opvangplaatsen is de staatssecretaris ondertussen al zowat overal gepasseerd”, merkte Pas op. “Bij de lokale besturen, de jeugdcentra, de kerkfabrieken, ondertussen zelfs al bij de ziekenhuizen. Maar zelfs als morgen het laatste leegstaande pand is opgeëist, zal dit nog niet volstaan om de aanhoudende toestroom te herbergen.” Het Kamerlid verwees naar een interview met Humo, waarin de Moor stelde dat we deze winter naar een absoluut record van 38.000 opvangplaatsen gaan, maar dat zelfs dat niet zal volstaan. Op de vraag van Pas wat dan volgens haar wel zou volstaan, kwam geen antwoord.

“De door de Moor aangekondigde wetsontwerpen bevatten geen structurele maatregelen om de asielinstroom in te perken. En haar ‘aanklampend terugkeerbeleid’ zal de uitstroom wezenlijk vergroten”, besloot Pas. “Met de Moor en met Vivaldi komt er zeker geen kentering in het asielbeleid. De staatssecretaris verwees voor een zoveelste keer naar Europa, maar ook binnen het Europese carcan is er nog heel wat marge tot verbetering. Alleen worden die marges hier, in tegenstelling tot in andere landen, niet maximaal ingevuld.”

Bron: “Vlaams Belang