Lijsttrekkers bekend

Vandaag werd op de partijraad een eerste deel van de verkiezingslijsten goedgekeurd. Verjonging en vernieuwing staan daarbij centraal. Ook in Oost-Vlaanderen.

Uw dienaar kreeg het vertrouwen om de Kamerlijst voor Oost-Vlaanderen aan te voeren. Voor het eerst in de geschiedenis van de partij is de Oost-Vlaamse lijsttrekker een (jonge) vrouw. Nieuw is ook dat Volksvertegenwoordiger en Nationaal Secretaris Guy D’haeseleer (44 jaar) uit Ninove de lijst voor het Vlaams Parlement  zal trekken.

Op nummer 2 van de Kamerlijst prijkt Gentenaar Johan Deckmyn (46 jaar) die na 10 jaar in het Vlaams parlement ook het debat wil aangaan op het federale niveau. Op plaats 3 staat ondernemer Steve Herman (42 jaar) provincie- en gemeenteraadslid en het boegbeeld voor het Vlaams Belang in Aalst.

Ten slotte bekleden handelsingenieur en gemeenteraadslid Steven Creyelman (41 jaar) uit Buggenhout en oud-volksvertegenwoordiger Ortwin Depoortere  (43 jaar) uit Gent de eerste opvolgersplaatsen op respectievelijk de federale en Vlaamse lijst.

De verjonging vertaalt zich verder met Barbara Bonte (31 jaar), Licentiaat Handelswetenschappen uit Sint-Martens-Latem en Kristof Slagmulder (34 jaar)gemeenteraadslid uit Denderleeuw en medewerker van Europarlementslid Philip Claeys,  respectievelijk voor plaats 2 en 3 van het Vlaams Parlement. De top 4 van de lijst voor het Vlaams Parlement wordt afgesloten met Femke Pieters (24 jaar), gemeenteraadslid in Sint-Niklaas.

Ook andere jongeren zullen zichtbare plaatsen invullen op beide lijsten.