Succesvol nieuwjaarsevenement

Niet minder dan twee reuzenschepen waren nodig om de talrijke aanwezige Vlaams Belangers te verwelkomen op de Antwerpse Oostkaai. Een inschrijvingstop was dan ook genoodzaakt. In zijn onnavolgbare stijl zette Filip Dewinter de puntjes op de i van het faliekante immigratiebeleid. Verwijzend naar de vele feestelijkheden omtrent 50 jaar immigratie wees Dewinter droog op de harde feiten. “50 jaar immigratie is geen feest maar een ramp. Rampen worden niet gevierd maar herdacht. 50 jaar immigratie betekent voor de Vlamingen meer armoede, meer onveiligheid, meer werkloosheid en meer belastingen. De immigratie van ondertussen meer dan 1.800.000 vreemdelingen naar dit land op 50 jaar tijd, betekent minder jobs, minder sociale woningen, minder zorg en minder kwaliteit in het onderwijs voor onze eigen bevolking.”

 

“Wie heb ik aan de lijn?”

 

Met een ongeziene strijdvaardigheid reikte Gerolf Annemans de hand naar de 1 miljoen kiezers die reeds voor het Vlaams Belang stemden. Uitgaand van de eigen kracht en vaststellend dat onze tegenstanders met gespleten tong spreken, vroeg hij hen zich te bezinnen over hun keuze op 25 mei.

 

Annemans somde hierbij een ellenlange lijst op van feiten die de huichelarij van die andere (zelfverklaarde) Vlaams-nationale partij naadloos illustreerde. “Wie heb ik aan de lijn? De N-VA die in Vlaanderen en in Antwerpen stoere taal uitkraamt inzake immigratie? Of de N-VA die in het Europees Parlement in Straatsburg alle immigratiekranen opendraait? Wie heb ik aan de lijn? De N-VA in de Kamer die oppositie voert tegen de zesde staatshervorming? Of de N-VA in het Vlaams Parlement en in de Vlaamse regering braafjes de staatshervorming uitvoert en zich verzet tegen de door ons ingeroepen belangenconflicten? Wie heb ik in godsnaam aan de lijn?”

 

Stok achter de deur

 

Met enige trots wees Annemans op de duidelijke en eerlijke lijn die het Vlaams Belang reeds 35 jaar volgt. “Een partij die als zweeppartij, als motor, als stok achter de deur de taboes kan doorbreken, de richting kan aangeven. En die de nieuwe ideeën en de nieuwe tijd zal blijven doordrukken bij de hardhorige partijen van het Belgische regime.”

 

Hierbij vroeg hij alle oprechte Vlamingen zich te bezinnen. “Ik heb maar één boodschap: bezint eer ge nog eens begint. Vraag u af, áls u dat kieshokje betreedt en voor de komende vijf jaar alles gaat beslissen; vraag u één ding af als u de verleiding voelt opkomen om opnieuw niet op het Vlaams Belang te stemmen; vraag u één ding dan af, stel uzelf één vraag: “Hallo, hallo? Wie heb ik aan de lijn?”

 

Tot slot en onder een oorverdovend applaus kondigde Gerolf Annemans de komst aan van Geert Wilders op het verkiezingscongres van 23 maart in de Antwerpse Stadsschouwburg.

 

U kan de toespraak hier herbekijken: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&list=PL6CCB572959F3584B&v=vEU3Sgll590