Vlaams Belang is terug

De verkiezingen van 14 oktober hebben het Vlaams Belang opnieuw op de politieke kaart gezet. Met meer dan een half miljoen stemmen verdubbelt de Vlaams-nationale partij haar score van 2014.

In 2012 hadden wij verkozenen in zo’n 100 gemeenten. Nu zijn er dat 140. Waar we in 2012 214 zetels haalden zijn er dat vandaag 356. Of een stijging van bijna 70 procent.

Ten opzichte van 2014 verdubbelen wij in tal van gemeenten ons resultaat. In een aantal steden en gemeenten behoren wij dan ook tot de leidende partijen in de gemeenteraad. Denk maar aan Denderleeuw 26%, Roeselare 15%, Meerhout 18%, Ninove 40%, Stabroek, 20%, Wijnegem 16%, Maaseik 15%, Schoten 21%, Turnhout 18%, Aalst 17%, Buggenhout 17%, Sint-Niklaas 17%, Oostende 13%, Dendermonde 15% en Temse 15%.

Verder valt het op dat het Vlaams Belang samen met N-VA in 16 gemeenten een absolute meerderheid halen. Dat is het geval in Aalst, Aartselaar, Antwerpen, Arendonk, Boom, Brasschaat, Brecht, Edegem, Evergem, Izegem, Lille, Schilde, Schoten, Stabroek, Wijnegem en Wommelgem. Het Vlaams Belang reikt dan ook klaar en duidelijk de hand om samen met de N-VA in die gemeenten meerderheden te vormen om een echt rechts en Vlaams beleid te kunnen voeren en zo de wil van het volk om te zetten in daden. De N-VA moet er niet uit, het Vlaams Belang moet erin!

En als deze provinciale verkiezingen een nationale test zijn voor de huidige meerderheid zien we dat het Vlaams Belang op een gedeelde derde plaats staat in het Vlaamse politieke landschap. In 2014 hadden wij nog 250.000 kiezers. Vandaag zijn er dat meer dan dubbel zoveel. Geen enkele andere partij kan een dergelijk palmares voorleggen.

Dat wij ondanks moeilijke omstandigheden – vreemdelingenstemrecht en 105.000 nieuwe-Belgen – toch fors vooruitgaan, is een enorme electorale prestatie. Het betekent ook dat het proportioneel Vlaams electoraal gewicht enorm is verschoven richting Vlaams Belang.

Dit is niet alleen een overwinning voor onze partij, het is een overwinning van de gewone Vlaming die zich verzet tegen de toenemende immigratie die onze welvaart, onze cultuur en ons sociaal model op de helling zet. Dit is ook een overwinning voor al diegenen die zich niet meer begrepen voelen door de traditionele politici, die elke voeling met de realiteit hebben verloren. De partijen van de Wetstraat hebben verloren, de partij van de Volksstraat wint. Morgen gaan wij aan de slag om Vlaanderen weer van ons te maken.