Vlaams Belang haalt in mum van tijd beoogde 100.000 handtekeningen tegen immigratiepact

Dat het voorliggende Marrakesh-immigratiepact een bijzonder gevoelige snaar raakt bij een steeds groter wordende groep Vlamingen blijkt opnieuw. Een petitieactie van het Vlaams Belang haalde in een mum van tijd de beoogde 100.000 handtekeningen.

Dit bewijst nogmaals hoe ver de Wetstraat afstaat van de Dorpsstraat. Er gaapt een kloof breder dan de Middellandse Zee tussen de politieke elite en de man in de straat. Indien de regering nog enige democratische geloofwaardigheid wil behouden, verwijst ze het pact op 10 december naar de prullenmand in plaats van het goed te keuren.

Uit een bevraging van de VRT bleek eerder al dat 87 procent van de Vlamingen vindt dat de regering-Michel het immigratiepact niet mag goedkeuren. Het verbaast volgens Van Grieken dan ook dat bepaalde partijen zich in onmogelijke bochten trachten te wringen om het pact, met of zonder interpretatieve tekst, alsnog door de strot van de mensen te duwen.

Om de druk op de regering verder te verhogen, organiseert de partij – samen met haar Europese partners van de Beweging voor een Europa van Naties en Vrijheid – aanstaande zaterdag een grote spoedmeeting in het Vlaams Parlement. Naast nationale kopstukken van de partij maken ook een aantal ronkende internationale namen hun opwachting. Zo bevestigde Steve Bannon, de voormalige hoofdstrateeg van het Witte Huis, zijn komst, evenals boegbeeld van nationalistisch Frankrijk, Marine Le Pen.

De petitie is terug te vinden op www.stopmarrakesh.com