Vlaams Belang kleurt met 40.000 leeuwenvlaggen ‘Vlaanderen Vlaams’

Het Vlaams Belang heeft naar aanleiding van 11 juli, het feest van de Vlaamse Gemeenschap, maar liefst 40.000 aanvragen verwerkt van mensen die een Vlaamse leeuw wilden. Dit met het doel om‘Vlaanderen Vlaams te kleuren’, zo klonk het op de website waar mensen hun vlag konden aanvragen.Een kleine duizendtal vrijwilligers van de partij trok tevens de straten op om al deze aanvragers een geschenk te geven als dank voor hun deelname aan de actie. “Op 11 juli vieren we onze eigenheid. De Vlaamse leeuw uithangen is hier een symbool voor, maar toont ook dat we er zijn voor elkaar. Dat is nu misschien wel belangrijker dan ooit tevoren.”

Het Vlaams Belang heeft ook dit jaar een vlaggenactie op poten gezet. Via een aanvraagwebsite konden sympathisanten een gratis vlag aanvragen. Tienduizenden Vlamingen gingen hier op in, 41.350 om precies te zijn. De vlaggen die werden verstuurd, zorgden – aangevuld door de vlaggen van zij die er reeds een hadden – voor een zwart-geel straatbeeld doorheen Vlaanderen. Een 900-tal militanten van het Vlaams Belang trokken zaterdag ook nog eens op pad om bij al deze aanvragers een geschenk binnen te steken: een speciaal voor de gelegenheid ontworpen boek kaarten met de enthousiasmerende boodschap: ‘Schud Vlaanderen wakker!’.

“De Vlaamse leeuw is het symbool bij uitstek van onze natie”, verklaart partijvoorzitter Tom Van Grieken (Vlaams Belang). “Daarom organiseert onze partij elk jaar een dergelijke grootschalige uitdeelactie. Ook dit jaar kunnen we spreken over een groot succes, wat aantoont dat de Vlaamsvoelendheid niet afneemt, wel integendeel. Dat hoeft ook niet te verbazen tijdens deze coronatijd, want wie een Vlaamse leeuw uithangt toont gemeenschapsgevoel en een verbondenheid en solidariteit tussen andere Vlamingen, ongeacht hun partijvoorkeur of achtergrond.”

De partij laat weten dat omwille van het groot succes, de actie permanent zal worden verdergezet, het hele jaar door. Dus ook na 11 juli zal wie dat wil een Vlaamse leeuwenvlag kunnen aanvragen via leeuwenvlag.vlaanderen. De cadeaus – de boeken kaarten – zijn evenzeer nog na te vragen, maar enkel zolang de voorraad strekt.