“Partijen als het Vlaams Belang zijn de grootste verdedigers van vrouwenrechten”


Knack bracht deze week een artikel
 over‘vrouwen en extreemrechts’. De redactie zocht daarin naar een antwoord op de vraag waarom vrouwen stemmen op partijen die zogezegdhun rechten willen inperken’.“Mij is steeds verteld dat er geen domme vragen bestaan, maar Knack bewijst hier het tegendeel”, zegt fractievoorzitter in de Kamer Barbara Pas.“Er bestaan geen grotere verdedigers van vrouwenrechten dan partijen zoals de onze.”

Volgens Knack perken partijen als het Vlaams Belang de rechten van vrouwen in. Ter illustratie haalt het weekblad aan dat het Vlaams Belang en voordien het Vlaams Blok jarenlang het idee van vrouwen aan de haard verdedigde. “Mochten ze bij Knack hun eigen factcheckers eens losgelaten hebben op deze bewering, hadden ze geweten hoe wanstaltig die is”, aldus Pas, die hierover in het magazine aan het woord werd gebracht. “Het is een hardnekkig vooroordeel dat teruggaat op een oud standpunt dat we tot vandaag verdedigen, namelijk dat we een van de ouders – de vader of de moeder – de kans willen geven om enkele jaren thuis te blijven en voor de kinderen te zorgen, en daarvoor financieel willen vergoeden. Door onze politieke tegenstanders werd daarrond de goedkope ‘vrouw aan de haard’-leugen gecreëerd.”

“VOOR HET VLAAMS BELANG ZIJN VROUWENRECHTEN HEILIG EN IS RESPECT VOOR VROUWEN EEN VANZELFSPREKENDHEID”

Knack had zich beter eens afgevraagd waarom vrouwen eigenlijk nog op partijen als Vooruit, Groen, Open Vld, cd&v of PVDA zouden stemmen. “Om electorale redenen zijn deze partijen stuk voor stuk bereid vrouwenrechten af te voeren. Denk maar aan de aanvaarding van het symbool bij uitstek van de vrouwenonderdrukking, de hoofddoek”, vervolgt Pas. “En dan heb ik het nog niet eens over de betuttelende en ronduit vernederende visie van deze partijen over vrouwen, zoals bij de invoering van de vrouwenquota, waarbij niet de inhoud maar enkel het geslacht van een politica belangrijk werd.”

“Als gevolg van de migratietsunami en de daarmee gepaard gaande omvolking staan de vrouwenrechten vandaag ontegensprekelijk onder druk”, besluit Pas. “Gelukkig voor de vrouwen zijn er nog partijen als de onze, waarvoor het respect voor de vrouw een vanzelfsprekendheid is. Helemaal anders dan bijvoorbeeld de minachting voor vrouwen bij Vooruit, waar voorzitter Conner Rousseau als dj in een discotheek ‘Whose pussy is wet?’ uitriep.”