“Paul Magnette (PS) spuwt in gezicht Vlamingen”

Volgens PS-voorzitter Paul Magnette moeten Vlamingen altijd hard werken en genieten Walen liever van het leven, waar volgens hem niets fout mee is.

Volgens PS-voorzitter Paul Magnette moeten Vlamingen altijd hard werken en genieten Walen liever van het leven, waar volgens hem niets fout mee is.“Magnette bijt niet alleen in de hand die hem voedt”, zegt federaal fractieleider Barbara Pas.“Hij spuwt gewoon in het gezicht van de hardwerkende Vlaming. Is dit nu werkelijk de geprefereerde partner van N-VA-voorzitter Bart De Wever?”

PS-voorzitter Paul Magnette heeft een interview gegeven in ‘Dag Allemaal’, waar hij enkele opmerkelijke uitspraken deed. Zo zei hij dat confederalisme in zijn ogen het einde van België betekent en hij daar niet over wil praten. Hij ziet de Vivaldi-regering als een tienjarenplan en ontkent dat zijn partij een linksere koers vaart onder druk van de communistische PTB. Naar eigen zeggen verdedigt hij de standpunten die hij altijd al verdedigde en was hij dan ook altijd al linkser dan voormalig PS-voorzitter en oud-premier Elio Di Rupo. Hij vindt niet dat Bart De Wever als burgemeester van Antwerpen zijn war on drugs slecht voert, maar als De Wever in zee gaat met het Vlaams Belang, wil hij nooit nog met de N-VA samenwerken. Ook ontkent hij dat een schandaalsfeer heerst bij de PS. Dat hij geen probleem heeft met het cliché van de ‘luie Waal’ bevestigde hij met de volgende uitspraak. “Bij Vlamingen zit het blijkbaar in de genen om altijd hard te moeten werken. Walen genieten liever een beetje van het leven, wat is daar mis mee?”

“Als het de bedoeling was van Magnette om zich met dit interview populair te maken in Vlaanderen, dan vrees ik voor hem dat hij daar niet in is geslaagd”, zegt Pas. “Niet alleen ontkent hij de opeenvolgende corruptieschandalen van zijn partij. Hij wil ondanks het gebrek aan Vlaamse meerderheid ook nog eens de klucht van de Vivaldi-regering gewoon herhalen.”

“Magnette bijt niet alleen in de hand die hem voedt”, aldus Pas. “Hij spuwt gewoon in het gezicht van de hardwerkende Vlaming.” Het Vlaams Belang begrijpt niet dat de N-VA nog altijd een akkoord wil sluiten met de socialisten. “Is dit nu werkelijk de geprefereerde partner van N-VA-voorzitter Bart De Wever”, vraagt Pas zich af. “Hoeveel afwijzingen heeft hij nog nodig om in te zien dat Magnette niet wil praten over confederalisme? Het enige wat de PS-voorzitter wil, is de transfers van Vlaanderen naar Wallonië in stand houden.” 

Bron: Vlaams Belang