De Sutter probeert problemen rond Bpost te verdoezelen

Het Vlaams Belang ziet in de beslissing van minister van Overheidsbedrijven Petra De Sutter(Groen) om voorlopig geen financiële bonus aan de bestuurders van Bpost toe te kennen een manier om de aandacht af te leiden van onregelmatigheden op haar eigen kabinet.“We hebben nood aan een onderzoekscommissie die alles ten gronde uitspit”, zegt Vlaams Belang-fractieleider in de Kamer Barbara Pas.“Deze beslissing lijkt vooral de aandacht af te moeten leiden van de tsunami aan problemen die de afgelopen weken bekend raakten.”

De problemen rond Bpost houden al langer aan. Eind april legde een interne audit mistoestanden bloot bij drie diensten die het postbedrijf uitvoert voor de overheid. Vorige week raakte dan weer bekend dat twee kabinetsmedewerkers op het kabinet-De Sutter op de loonlijst van Bpost stonden. Zij moesten onderhandelen met over het beheerscontract van het bedrijf en één van de medewerkers werkte zelfs mee aan het omstreden dossier van de krantenconcessies. Bpost zou daarbij illegale prijsafspraken hebben gemaakt met verschillende krantenuitgevers en een distributeur om het miljoenencontract binnen te halen.

“HET ZAL ONS ER ALLESZINS NIET VAN WEERHOUDEN OM TE BLIJVEN HAMEREN OP EEN GRONDIG ONDERZOEK”

“Dit alles ruikt naar belangenvermenging”, zegt Pas. “We hebben daarom vorige week een voorstel ingediend om een onderzoekscommissie op te richten.” Volgens Pas voelt De Sutter het warm worden en is de beslissing van de minister om de financiële bonus voor Bpost-bestuurders on hold te zetten daardoor ingegeven. “Deze beslissing lijkt vooral de aandacht af te moeten leiden van de tsunami aan problemen die de afgelopen weken bekend raakten.”

De beslissing is opmerkelijk omdat De Sutter de toekenning van de bonus aan de bestuurders wekenlang verdedigde. “Het zal ons er alleszins niet van weerhouden om te blijven hameren op een grondig onderzoek”, besluit Pas. “Dit zaakje stinkt en moet tot op de bodem worden uitgeklaard.”

Bron: “Vlaams Belang