Vlaams Belang houdt ‘Doe ze Luisteren’-protestmeeting in Brussel

Herbekijk hier de succesvolle protestmeeting van Vlaams Belang onder de noemer ‘Doe ze luisteren!’ in Brussel.

Hieronder kan u ook mijn toespraak herlezen:

Goede vrienden,

Ik ben verheugd te zien dat U ondanks dreigementen van de Vlamingenhaters van de Brusselse PS-maffia zo talrijk aanwezig bent vandaag in Brussel.

Welkom in Brussel, de stad waar illegalen ongestraft panden kunnen kraken, jonge allochtonen na een voetbalmatch ongestraft winkels in brand mogen steken, waar extreem-links geteisem ongestraft vitrineruiten mag insmijten, waar Black Lives Matter-hooligans zonder probleem mogen plunderen, waar Turken in de straten hun oorlogen mogen uitvechten, waar drugdealers ongestraft hun vergif mogen dealen, waar politiemensen niet overal meer kunnen patrouilleren, waar ambulanciers in hinderlagen vallen, waar vrouwen uit angst voor seksueel geweld rondlopen met een soort van vuilniszak boven hun kleren, waar holebi’s niet veilig over straat kunnen lopen en waar daders van een groepsverkrachting gestraft worden met het schrijven van een opstelletje.

Dat Brussel, dames en heren, dat is dan de stad waar Vlaams-nationalisten van de burgemeester geen bijeenkomst mogen houden. Gewoon omdat we zaken durven vertellen die de PS-maffia niet aanstaan. Een Vlaamse partij die niet, zoals Bart De Wever en zijn N-VA, voor hen op de knieën valt en door het stof wil kruipen, die niet bereid is hun bodemloze putten te vullen, dat hebben de PS-potentaten natuurlijk nog niet eerder meegemaakt. We begrijpen hun aversie voor ons zeer goed en zijn daar ook zeer blij om. Je moet jezelf immers in de spiegel kunnen zien en met die corrupte bende wil tenslotte geen zinnig mens geassocieerd worden. Zelfs daklozen werden hier op georganiseerde wijze, herinner u samusocial, beroofd door de beurzensnijders van de PS.

Het volstaat om te kijken naar wat er van de eens zo mooie stad Brussel geworden is en het mag duidelijk zijn waar de sympathie van de socialisten in dit land ligt: niet bij het gewone volk dat van zich laat horen, maar wel bij de dieven, dealers, verkrachters en ander gespuis.

Het was oud-president Trump die Brussel ooit een hellhole noemde. Wel, wanneer het gaat over het PS-bestuur had hij overschot van gelijk. Het was zelfs nog zacht uitgedrukt.

Goede vrienden,

Enerzijds heb je organisaties zoals de PS, die door corruptie en door machtsmisbruik op alle niveaus al decennia aan de macht blijven. Maar anderzijds heb ook de Vlaamse partijen – als we ze Vlaams kunnen noemen – die dit alles zonder gewetensproblemen laten gebeuren. Partijen die de machtswellust en de vetzucht van de PS-potentaten niets in de weg leggen en op die manier hun objectieve medestanders zijn. De dweilen van de Wetstraat, en die zijn natuurlijk al even verwerpelijk.

Het is niet veel mensen opgevallen, maar vorige week nog maar heeft de grootste dweil van allemaal, Alexander De Croo, met veel toeters en bellen een nieuw logo voor België kenbaar gemaakt. Een grote B met een tricoloor bandje errond. Ik dacht eerst dat het de B van ‘Barbara’ was, maar dan zou dat rood aan dat tricolore bandje toch serieus misstaan. Enfin, een nieuw logo dus, want het oude was versleten. Net zoals het land zelf, en de premier die het leidt.

Want het gaat inderdaad niet goed met dit land. De prijzen in de supermarkten swingen de pan uit. Onze grenzen staan wagenwijd open voor asielbedriegers uit alle uithoeken van de wereld. En terwijl er honderden en nog eens honderden miljoenen euro belastinggeld versmost worden aan allerhande bevriende consultants – of aan nieuwe logo’s – is de Belgische begroting zowat de slechtste van heel Europa. De grote ‘B’ in het nieuwe tricolore logo staat ongetwijfeld voor ‘bankroet’. Of was het voor ‘belastingen’? Misschien staat die B wel voor ‘bedriegers’ of ‘besluiteloosheid’. Maar voor de gewone Vlaming, die genoeg heeft van deze incompetente bende staat de grote B in het nieuwe logo terecht voor ‘beroofd’ en ‘boos’.

Nog nooit was het vertrouwen van de bevolking in de politieke leiders in dit land lager dan vandaag. En terecht! Want nooit was de afstand tussen de zelfgenoegzame volgevreten elite in de Wetstraat, en de hardwerkende Vlaming in de Dorpsstraat, groter dan vandaag. Enkel het Vlaams Belang legt haar oor in de Dorpsstraat te luisteren. Onze voorzitter toonde dat deze week nogmaals overvloedig aan. En dat wordt gewaardeerd, zoveel is duidelijk. En opiniepeiling na opiniepeiling wordt dat voor de traditionele machtspartijen ook pijnlijk duidelijk.

En dus besloot de paarsgroene Vivaldi-kliek van De Croo over te gaan tot drastische actie. Niet door te luisteren naar de stem van het volk. Niet door de Vlaming het rechtse beleid te geven waar hij voor gekozen heeft. Niet door de waanzinnige jaarlijkse geldverspilling van een miljard euro aan immigratie, of jaarlijks dik tien miljard euro Vlaams geld naar Wallonië stop te zetten. Zelfs niet door even onverkozen als incompetente ministers in zijn regering te vervangen door ministers die wél door het volk zijn gekozen – neen, de doortastende actie van deze regering is wat extra geld uitgeven aan een nieuw logo om België als merk te promoten.  Deze regering, goede vrienden, die luistert niet naar u – ze lacht met u! Ze lacht jullie vierkant uit in het gezicht. Om niet te zeggen dat ze u gewoon in het gezicht spuwen.

En wanneer we het hebben over jullie uitlachen en jullie in het gezicht spuwen, moet ik het ook eens kort over de groenen hebben. Dat vormt immers een naadloze overgang. De ratten zijn daar de voorbije weken het kramikke zinkende schip volop aan het verlaten. Uiteraard niet om op lokaal vlak wel iets te kunnen betekenen of veranderen, zoals hun trouwe spreekbuizen van de pers u willen laten geloven.

Neen, Groen gaat in volle vaart richting kiesdrempel. Zo erg, dat zelfs de meest wereldvreemde geitenwollensokken het al aanvoelen. Bij elke regeringsdeelname komt de onkunde en het amateurisme van Groen genadeloos aan het licht. En dat kan ook niet anders, want tot meer dan regelneverij en pestmaatregelen zijn deze fanatieke dogmatici niet in staat. En dat was in 2003, toen ze na een eerste mislukking in een regering al eens door de kiezer werden uitgekotst, niet anders. Ze voelen de bui goed hangen, en nu kan het wel eens een tropische stortbui worden, in plaats van een motregen zoals twintig jaar geleden.

Beste vrienden,

In 2019 koos de Vlaming niet voor Groen.

In 2019 koos u voor een Vlaams en rechts beleid. U kreeg een belgicistisch en links beleid. U koos voor een stevig migratiebeleid, U kreeg een verderzetting van het opengrenzenbeleid. U koos voor een harde aanpak van de criminaliteit, u kreeg Van Quickenborne. U koos voor betaalbare energie, u kreeg Tinne van der Straeten.  In 2019 koos u voor een maatschappij waar U nog vrij uw mening mag verkondigen. U kreeg capo di tutti capi Philippe Close als Brussels burgemeester, samen met de rest van de dictatoriale Vlamingenhaters.

Dat kan én moet anders. De Vlamingen moeten terug op de eerste plaats komen. En dat kan alleen met het Vlaams Belang!

We mogen het dan ook niet langer pikken dat een stem op het Vlaams Belang wordt weggezet als een anti-stem. Als een negatieve proteststem. Integendeel!

Een stem op het Vlaams Belang is geen anti-stem maar een stem VOOR onze eigen mensen. Een stem op het Vlaams Belang is geen anti-stem, maar een stem VOOR meer veiligheid, VOOR leefbare dorpen en steden, VOOR hogere pensioenen en betaalbare energie.

Een stem op het Vlaams Belang is geen anti-stem, maar een stem VOOR een eerlijke politiek zonder corruptie en zakkenvullerij.

Een stem op het Vlaams Belang is een stem VOOR een echte democratie, een democratie waar geluisterd wordt naar het volk en waar rekening wordt gehouden met dat volk. Een democratie waar niet op voorhand honderdduizenden kiezers–binnenkort misschien wel meer dan een miljoen kiezers–schaamteloos buitenspel worden gezet door de verliezers van de verkiezingen.

Een stem voor het Vlaams Belang, en alleen een stem voor het Vlaams Belang, kan zorgen voor de radicale ommekeer die Vlaanderen nodig heeft.

Goede vrienden,

Dit is het slotevenement van de 10-daagse wandeltocht van onze voorzitter, maar het is geen slot. Het enorm krachtig signaal dat u vandaag gaf door uw massale aanwezigheid is pas het begin.

Op 9 juni volgend jaar is het aan U! Samen gaan we dan een signaal geven dat niet langer kan en mag genegeerd worden. Samen gaan we een signaal geven dat zo krachtig en luid is, dat ze het zelfs in de ivoren toren aan de Wetstraat niet langer kunnen negeren. Meer nog: een signaal zo luid en krachtig dat de ivoren toren van de Wetstraat zal barsten en instorten zoals de muren van Jericho!

2024 wordt het jaar van het Vlaams Belang, en het jaar van Vlaanderen. Met uw steun, beste vrienden, zal dit land in 2024 voor de laatste keer een nieuw logo krijgen: een zwarte leeuw, op een geel veld!