De Moor stelt ‘migratiewetboek’ voor aan de pers en niet aan het parlement: ondemocratische verkiezingsdemarche

Het Vlaams Belang reageert extreem verontwaardigd op de aankondiging van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor(cd&v) dat ze morgen haar nieuw migratiewetboek eerst aan de pers zal voorstellen.“Een staatssecretaris die haar wetsontwerp eerst voorstelt aan de pers en niet aan het parlement, heeft geen respect voor de democratie”, zeggen Kamerfractieleider Barbara Pas en voorzitter van de commissie Binnenlandse Zaken Ortwin Depoortere(Vlaams Belang).“Het toont bovenal ook aan dat het migratiewetboek van de Moor een verkiezingsstunt is.”

De Moor kondigde dit weekend al aan dat ze haar nieuw migratiewetboek deze week zou voorstellen. “Dat vonden we al zeer bizar, want het stond nergens geagendeerd en kon dus ook niet degelijk parlementair besproken worden”, zegt Depoortere. “Maar het eigenlijke opzet wordt vandaag pas duidelijk: dit is een verkiezingsstunt waarbij het parlement opzij wordt geschoven. Betekent de ‘D’ van democratie nog iets voor cd&v?”

“BETEKENT DE ‘D’ VAN DEMOCRATIE NOG IETS VOOR CD&V?”

Het migratiewetboek moet de verouderde vreemdelingenwet uit 1980 hervormen, maar het Vlaams Belang hecht geen geloof aan grote verstrengingen. “Het feit dat de Moor dit niet eerst voorlegt aan het parlement zegt genoeg over de kans van slagen van een daadwerkelijke verstrenging van bijvoorbeeld het recht op gezinshereniging of het uitwijzingsbeleid”, vervolgt Depoortere. “Dit is de mensen voorliegen.”

“De Vlamingen vragen al jaren minder migratie, niet meer”, besluit fractieleider Barbara Pas. “Het Vlaams Belang wil niet meer gecontroleerde migratie, maar een migratiestop. Als het voorstel dat de Moor morgen aan de pers presenteert, inhoudt dat er extra migratiekanalen worden opengesteld dan mag ze rekenen op onze partij om dat met alle wettelijke middelen tegen te houden.”

Bron: Vlaams Belang